ne riskirajte

Temperatura vode kojom perete lice od velike je važnosti: Evo koja je optimalna za njezino zdravlje i mekoću

Njega lica uključuje promišljenju rutinu u kojoj nema mjesta za velike pogreške - ako želite da vaša koža bude dugo zdrava i lijepa.

S dolaskom toplijeg vremena dobijemo povećanu potrebu za osvježenjem u obliku tuširanja hladnom vodom, a preko zime toplom, ponekad i vrućom. Koliko god se te dvije navike činile logičnima, nisu dugoročno dobre za zdravlje naše kože, posebice one na licu koja je nešto tanja od one na tijelu.

Tijekom ljeta beauty rutina postaje jednostavnija i laganija, s posebnim naglaskom na oslobađanje iritacija od topline. Neki od nas se čak i ljeti tuširaju pretoplom vodom, a ne odriču se ni vrućih kupki, no vruća voda može učiniti više štete nego koristi, kaže dr. Sonakshi Khorana za Stylist.

Naime, ona s kože uklanja prirodni sebum, zdrave masti i ulja - kolesterol, masne kiseline i ceramide koji se prirodno nalaze u kožnoj barijeri, odgovornoj za zadržavanje vlage.

image

Vruće kupke nisu dobre za kožu ni tijekom zime, ni tijekom ljeta.

NYKOLA BULAVSKYI

Ako je ugrožena, primjerice kada se otuširate vrućom vodom, može se javiti povećana osjetljivosti, suhoća, dehidracija, a tada je sklonija oštećenjima od sunca i utjecaju okoline.

Čitajte i: Ovo nemojte raditi: Pet pogrešaka zbog kojih koža stari brže

Koja temperatura vode je najzdravija za kožu?

Hladna voda u kombinaciji s čistilicama, nažalost, neće uspješno ukloniti ostatke pudera, nečistoća i bakterija, već je važno da koristite mlaku vodu. Ona neće ukloniti prirodna ulja pa koža tako neće postati ranjiva.

Ako ste fan dvostrukog čišćenja, tada je od velike važnosti da lice perete mlakom vodom. Nakon čišćenja možete je poprskati hladnom vodom da se bolje razbudite i smanjite otečenost.

Isto vrijedi i za kožu tijela. Bez obzira na to je li vani ljeto ili zima, tuširajte se mlakom vodom jer će ona najbolje ukloniti nečistoće - bez isušivanja!

Linker
12. travanj 2024 14:00