baš cool

Za ljubitelje minimalizma: Prozirni eyeliner novi je hit u beauty svijetu, evo kako ga napraviti

Ako zbog vrućine ne možete nositi make-up na očima na koji ste navikli, isprobajte novi trend koji zahtijeva minimalno truda i proizvoda.

Nikada nije krivo vrijeme za tuš, kako onaj osvježavajući, tako i onaj na očima. Bilo da volite klasičnu crtu, onu grafičku ili pak na donjem kapku, ovog ljeta poseban je hit ‘prozirni‘ tuš koji je cool koliko i zvuči.

Posebno će se svidjeti minimalistima koji ionako ne vole previše šminke na licu, a i onima koji bi željeli barem neki make-up na očima, no sjenila im se na vrućini tope.

Čitajte i: Muči vas dehidracija, a serum ne pomaže? Ovo je proizvod bez kojeg, kada ga probate, više nećete moći

Ovaj trend su već isprobale mnoge ljubiteljice make-upa i vrlo ga je jednostavno napraviti. ‘Prozirna‘ crta postiže se iscrtavanjem linije korektorom gdje obično ide linija crnog tuša.

Postupak je demonstrirala influencerica lenkalul koja je i pokrenula ovaj trend na Instagramu i TikToku. Lenka je kosim kistom za tuš prvo uzela malu količinu korektora i skicirala liniju od gornje i donje linije trepavica i spojila ih u jednoj točki. Između te dvije linije ostavila je vidljivo bazno sjenilo kako bi dobila "negative space" efekt te malo produžila repić tuša.

U objavi je označila vizažisticu May Tahminu koja se inspirirala njezinim videom i napravila ovaj look na svoj način. May je pomoću sjenila i korektora dobila "lebdeći" efekt sjenila i tako stvorila potpuno novi trend.

Iako ovo nije nešto uobičajeno, isprobajte neki od ova dva looka. Tko zna, možda vam se i svide!

Linker
19. travanj 2024 00:45