Važan dio rutine

Muči vas dehidracija, a serum ne pomaže? Ovo je proizvod bez kojeg, kada ga probate, više nećete moći

Sadrži samo sedam sastojaka, a najmoćniji među njima pruža dubinsku hidrataciju, smiruje upale i poboljšava elastičnost kože. Zvuči super, zar ne?

Koliko god nam je vruće godišnje doba zabavno, našoj koži baš i nije. Naime, ljeti se koža više znoji te stvara idealnu podlogu za prištiće i mitesere, a kombinacija slane vode, znoja, zaštitnih krema i vrućine je isušuje. Ako vam onaj neugodan osjećaj zatezanja nije stran, znate da trebate pojačati hidrataciju.

Osim povećanog unosa vode, koži je potrebno pružiti adekvatnu njegu, odnosno uvesti neke korake koje možda prije niste provodili. Pravilna hidratacija je temelj svakodnevne njege lica, ali ako ste primijetili da vam hidratantna krema ili serum nisu dovoljni, vrijeme da isprobate međukorak koji će vašoj koži pružiti dozu prijeko potrebne vlage.

Riječ je o esenciji - prozirnoj gustoj vodici koja se najčešće dobiva fermentacijom biljnih ekstrakata pa je bogata vitaminima i antioksidansima.

Esencija je neizostavan dio japanske i korejske beauty rutine te zapravo predstavlja poveznicu između tonika i hidratantnog seruma te djeluje poput pojačivača učinka seruma i krema na našoj koži.

Korejski brendovi vodeći su na tržištu kada je riječ o esencijama, a jedan od omiljenih među ljubiteljima preparativne kozmetike i proizvoda za njegu kože je brend Pyunkang Yul i njegov svojevrsni hibrid tonika i esencije, smješten u jednostavnu, ali privlačnu plavu bočicu.

Pyunkang Yul, o kojem je pisao i Vogue, pripada čistoj kozmetici, a ključna karakteristika njihovih proizvoda je ta što u njih stavljaju minimalni broj sastojaka. Osim toga, Pyunkang Yul je jedna od najpoznatijih klinika korejske medicine u Seulu te se više od 40 godina bavi liječenjem raznih kožnih bolesti.

Njihov zvjezdani proizvod je slavni esencijalni tonik koji ima ukupno samo sedam sastojaka. Glavni je ekstrakt kozlinca (astragalus) - moćne adaptogene biljke koja dubinski hidratizira kožu i jača njezinu zaštitnu barijeru, smanjuje upale i povećava elastičnost kože.

Njegova tekstura je vrlo zanimljiva - gušći je od tonika, a rjeđi od seruma, brzo se upija, bez mirisa je i odgovara svakom tipu kože.

image

Pyunkang Yul Essence Toner, Notino.hr, 180 kuna.

PYUNKANG YUL

Kako koristiti Pyunkang Yul esencijalni toner?

Iako je hibrid, najviše ćete izvući iz ovog tonera ako ga nanosite na vlažno lice. Dakle, lice dobro očistite i navlažite ga bezalkoholnim tonikom te nanesite malu količinu Pyunkang Yul esencije. Pustite da se upije i nanesite hidratantni serum.

Pyunkang Yul esencijalni tonik dolazi i u bočici s raspršivačem koja možete ponijeti i na plažu te se hidratizirati kad god zaželite! Možete ga nabaviti na webshopu Notino.hr, Kbeauty.hr ili Skintrick.hr.

Linker
19. travanj 2024 13:50