SVJEŽ POGLED SVAKI DAN

Zlatna pravila besprijekornog izgleda: Pet trikova za učinkovito prikrivanje podočnjaka

Okoloočno područje najosjetljivije je na licu, pa prvo otkrije nedostatak sna. Podočnjaci su jedan od najnepoželjnijih "modnih dodataka", zbog čega je svima u cilju ukloniti ih ili barem prikriti što učinkovitije. Donosimo trikove stručnjaka u svijetu šminke kojima se koriste i brojne holivudske zvijezde!

Podočnjaci, crvenilo, natečenost - ubrzan način života i nedostatak sna prvo se odražava na oči. Unatoč ranom buđenju i čitavom danu na setu, holivudske zvijezde uvijek izgledaju sveže i odmorno. Ponekad se mogu zahvaliti filerima, botoxu i drugim estetskim zahvatima i tretmanima, a ponekad dobroj njezi i vještinama vrhunskih make up artista.

Donosimo nekoliko trikova koji će probuditi i vaše oči i podariti licu svježinu i zdrav ten - baš poput poznatih "besprijekornih" lica.

U 15 minuta do nekoliko dodatnih sati sna

Korištenje hidratizirajućih maski za okoloočno područje samo 15 minuta prije šminke bit će od velike pomoći te će stvoriti efekt od "nekoliko dodatnih sati sna". Ako ste pak u žurbi i nemate toliko vremena za izdvojiti, i nježno tapkanje seruma za područje oko očiju dat će vidljive rezultate u uklanjanju otečenosti i smanjenju podočnjaka.

image
Kapi za oči su prema mnogim kozmetičarima i vizažistima "spavanje u bočici".
PEXELS

Čitajte i: Osvježeni u novi radni tjedan: Pomoću ovih gel maski izbrišite umor ispod očiju

Spavanje u bočici

Kapi za oči su prema mnogim kozmetičarima i vizažistima "spavanje u bočici". Osim što umiruju oči, ostavljaju ugodan osjećaj hidratacije suzbijajući pritom crvenilo od nespavanja.

image
Kada koristite korektor - zapamtite da je manje uvijek više!
PEXELS

Igra nijansama

Iako ujednačeni tonovi šminke mogu biti od velike pomoći pri prikrivanju tamnih podočnjaka, make up artisti uvijek sugeriraju korištenje svjetlijih tonova u području ispod očiju s obzirom na to da su korektori čak dvije do tri nijanse svjetliji od pudera, najefektniji kod prikrivanja tamnih, nepoželjnih znakova nedostatka sna.

Čitajte i: Čišća, sjajnija i ljepša koža: Donosimo recept za smoothie od kojeg će vaša koža zasjati

Manje je više

Pritom koristite kremasti korektor i nanesite ga u tankom sloju. Odaberete li "previše suh" korektor ili ga nanesete u debelom sloju, dobit ćete kontraefekt, a mogle bi vam se ocrtati i dodatno naglasiti sitne bore ispod očiju - što nikako nije cilj!

image
Prije šmminke na područje ispod očiju "tapkajte" serum.
PEXELS

Blendanje kao tajna ujednačenog- i besprijekornog tena

Nakon što ste nanijeli korektor zapamtite da blendanja nikad dosta! Kistom ravnomjerno rasporedite puder i korektor pa ujednačite ten.

image
Za besprijekoran ten ispod očiju koristite korektor.
PEXELS
Linker
21. travanj 2024 21:13