Zaštita kože je važna

Zvuči teško, ali nije nemoguće! Kako nanijeti proizvod za zaštitu od sunca preko make-upa?

Suprotno uvriježenom mišljenju, puderi, BB ili CC kreme sa SPF faktorom nisu dovoljna zaštita od sunca. Da bismo adekvatno zaštitili kožu, faktor bismo trebali obnavljati svakih nekoliko sati. No, ako nosimo make-up, to se čini nemogućim. Ipak, postoji rješenje!

Kreme za zaštitu od sunca, SPF kreme... kako god da ih zovete, sigurno vam već na uši izlazi kada čujete koliko je važno mazati se proizvodima za zaštitu od sunca. Shvaćamo vas, ali zaista jest važno.

Iako sunce u nama potiče stvaranje vitamina D koji je koristan za cijeli organizam, štetne UVA i UVB zrake pridonose preuranjenom starenju kože. Drugim riječima, postaje osjetljivija, podložnija stvaranju bora, na njoj se pojavljuju mrlje i diskoloracije.

UVA zrake su te koje potiču starenje, dok UVB zrake uzorkuju opekline. Nije baš najbolja kombinacija, zar ne? Iako je važno ostati zaštićen od obaju zraka, UVA zrake mogu povećati rizik od raka kože.

Nemojte krivo shvatiti, starenje nije bauk niti ga treba shvaćati kao nešto loše, ali mnogi od nas bi odmah danas potpisali da mogu do kraja života izgledati mladoliko (iako to možda ne bismo priznali). To je sasvim normalno. Starenje kože nažalost ne možemo spriječiti, ali ga možemo usporiti. Kako? Jedan od ključnim faktora upravo je zaštita SPF faktorom.

image
SPF faktor bismo trebali nositi tijekom cijele godine, ne samo ljeti!
UNSPLASH

SPF u puderu nije dovoljan

Nošenje minimalno SPF30 faktora svaki dan, čak i kad sunce ne sja i u zimskim mjesecima, jedna je od najlakših stvari koje možete učiniti kako biste osigurali zdrav i sjajan izgleda vaše kože. Također je vrijedno napomenuti da, suprotno uvriježenom mišljenju, SPF faktor koji se nalazi u vašem tekućem puder, BB ili CC kremi ne pruža dovoljnu zaštitu i zato biste uvijek trebali nanositi zaštitnu kremu neovisno o podlozi.

Da biste imali odgovarajuću zaštitu, kremu za sunčanje idealno bi bilo nanositi svakih nekoliko sati. No, to postaje vrlo teško izvedivo ako imamo make-up, ali ne i nemoguće. Naime, zaštitni faktor ne dolazi samo u kremama i losionima, već i u sprejevima koji uvelike olakšavaju primjenu zaštite.

Dakle, ako ćete cijeli dan provesti na otvorenom, najpraktičniji su upravo sprejevi sa SPF faktorom. Posebno su formulirani za laku primjenu tijekom dana i neće uništiti vaš make-up. Donosimo nekoliko prijedloga poznatih brendova koje možete svugdje nositi sa sobom!

image
Kate Somerville UncompliKated SPF 50, Cult Beauty, 295,80 kuna.
KATE SOMERVILLE
image
Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Protecting and Hydrating Face Mist SPF50, Feel Unique, 74,82 kune.
GARNIER
image
La Roche-Posay Anthelios Nevidljivi osvježavajući sprej za lice SPF 50, Ljekarna Coner, 114,45 kuna.
LA ROCHE-POSAY
image
Soleil Toujours Organic Set + Protect Micro Mist SPF 30, Beauty Bay, 300 kuna.
SOLEIL TOUJOURS
image
COOLA Makeup Setting Spray SPF 30, Cult Beauty, 339 kuna.
COOLA
Linker
17. travanj 2024 12:10