Zar i vi?

Naš poznati frizer otkriva najveću grešku: ‘Ovaj savjet žene uvijek ignoriraju‘

Mladog frizera obožavaju poznate Hrvatice, a on nam je otkrio koje trendove voli i kako je razvio svoj autentični stil.

Frizer Zvonimir Franić u srijedu je proslavio deset godina rada svečanim otvorenjem novog salona u Zagrebu. Događaj nisu propustile njegove vjerne klijentice, među kojima su i brojne poznate Hrvatice poput Maje Šuput, Franke Batelić, Dine Dragije i Jelene Rozge. Na velikom otvorenju Zvonimir nije krio da je jako uzbuđen, iako je bio okružen isključivo svojim najbližim prijateljima i suradnicima.

image

Smatra da ne treba slijepo sljediti trendove

RANKO SUVAR/CROPIX

"Valjda je normalno da imaš tremu i da si preuzbuđen kad ti je do nečeg jako stalo. Od početka mi je bilo važno da sve što radim, radim kvalitetno, a onda su poznate klijentice dolazile same od sebe i ostajale tu, jer su bile zadovoljne s tom istom kvalitetom", rekao nam je frizer.

Zamolili smo Zvonimira da s našim čitateljicama podijeli nekoliko savjeta za savršenu frizuru i izgled kose. Evo što nam je rekao.

image

Zvonimir je u srijedu otvorio novi salon

RANKO SUVAR/CROPIX

Eksperimentiranje je dobra lekcija

Iako Zvonimir danas ne eksperimentira mnogo s frizurom i drži se svojeg provjerenog "recepta", priznaje nam kako je u srednjoj školi bio potpuno drugačiji.

"Mogao bih do jutra pričati o svim promašenim dužinama i bojama kose koje sam imao. U srednjoj sam čak imao dugu kosu, nosio sam ekstenzije i ‘brijao‘ na bend Tokio Hotel. Danas kad pogledam te slike, pitam se: ‘Dobro, zašto je to meni bilo lijepo?‘ Ali smatram kako je to sazrijevanje bilo potrebno proći da razvijem svoju estetiku i da danas znam što je lijepo", smatra Franić.

Ne pratite slijepo trendove

Kada smo zamolili Zvonimira da nam otkrije neke frizerske trendove za nadolazeću sezonu, samo je odmahnuo glavom.

"Trendove nikad ne slijedim slijepo, pogotovo kada je u pitanju kosa, i ne stavljam ih u neke ladice. To sam nekako prerastao. Najvažnije je da se osjećate dobro i da ne budete pomodni u smislu da, ako su u trendu šiške, odmah odrežete šiške. Jako je bitno da se trend prilagodi samoj ženi, da se ona osjeća dobro i nosi ono što joj dobro stoji. To je neka moja definicija trendova", objasnio je.

image

Kao tinejdžer je rado eksperimentirao s kosom

RANKO SUVAR/CROPIX

Redovito održavanje je broj jedan

Zanimalo nas je postoji li važan savjet koji popularni frizer uporno ponavlja svojim klijenticama, a on je kao iz topa ispalio - "šišanje vrhova."

"Uvijek ponavljam da je savjet o redovitom šišanju vrhova, a gotovo ga nikad nitko ne posluša. Važno je tu i tamo malo podšišati vrhove kako bi vaša kosa što brže rasla i izgledala urednije", rekao je kroz smijeh.

Linker
19. travanj 2024 06:12