nepogrješiv izgled

Neodoljiva lakoća stiliziranja: Poznati frizer otkrio nam je koje su idealne frizure za doček

Polupunđa, rep zavezan pramenom kose i valovi - tri frizure s kojima ne možete pogriješiti u svečanim prigodama, kaže Ivan Pervan.

Za novogodišnje proslave često se odabiru vrlo glamurozne toalete. Profinjena stilska protuteža tome može biti jednostavna i elegantna frizura, preporučuje Ivan Pervan, kreativni voditelj zagrebačkog PRIMEvision salona i ambasador brenda Nashi Argan.

"Među najpoželjnijim i najnosivijim frizurama su "meki" valovi koji izgledaju vrlo lagano, živo i prirodno. Pri njihovoj izradi najbolje je kombinirati četku i uvijač figaro", kazao je Ivan, dodajući da će valovi još ljepše izgledati ako se frizura oblikuje s malo suhog ulja za njegu i stiliziranje, što ne zamašćuje kosu.

image

Među najpoželjnijim i najnosivijim frizurama su "meki" valovi.

ANA MRĐEN
image

Pri izradi valova najbolje je kombinirati četku i uvijač figaro

ANA MRĐEN

"Nakon pranja, na kosu prosušenu ručnikom, a prije feniranja stavim nekoliko kapi ulja koje hrani i hidratizira vlasi, dajući im sjaj i vitalnost. Nakon feniranja nanesem još dvije-tri kapi ulja za "finiširanje", da kosa bude fino zaglađena", objasnio je Ivan.

Za novogodišnju noć preporučuje i podignutu "polupunđu". Kosa se najprije skupi u rep te se namota u polukrug, ali da vrhovi kose ostanu slobodni. Takva frizura osobito lijepo izgleda u kombinaciji s opuštenim zavjesa-šiškama.

image

Za novogodišnju noć preporučuje se i podignuta "polupunđu"

PRESS

Među Ivanovim favoritima je i rep naizgled "zavezan" kosom. Kad se rep skupi (najbolje plastičnom prozirnom gumicom), ispod se odvoji pramen kose te se namota povrh gumice.

"Nisam koristio kopčice ni špangice, nego sam pramen pri namatanju istodobno učvršćivao lakom. Potom sam nalakirani dio odozdo malo zagrijao fenom jer toplina fiksira lak", otkrio je Ivan, koji je pritom pustio da rep pada u lepršavom "slapu". Kreativni voditelj PRIMEvision salona ističe da kosu treba stilizirati "bestežinski". Dovoljne su male količine laka, pjene, kreme... za gipkost, punoću i sjaj.

image

NASHI ARGAN nemasno ulje za njegu i stiliziranje kose 30 ml, 16 € (120,55 kn) 100 ml, 39 € (293,85 kn); ALFAPARF Semi di Lino SmoothingCream krema za zaglađivanje kose,23,99 € (180,75 kn)

PRESS/GLORIA EDIT
image

JOHN FRIEDA ProFiller sprej shijaluronskom kiselinom i biotinom zapuniju kosu, 10,29 € (77,53 kn); PHILIP B. Jet Set lagani sprej zateksturu, učvršćivanje i volumen, obogaćen ekstraktima ribiza i rajčice, 44 € (331,52); AUTHENTIC BEAUTY CONCEPTShaping Cream stilizirajuća kremaod prirodnog voska i shea maslaca,26,66 € (200,87 kn)

PRESS/GLORIA EDIT
Linker
20. travanj 2024 23:37