Cure su se ošišale

Od Hailey Bieber do Ive Majoli: Ova frizura veliki je trend među poznatima

Velika promjena frizure može biti stvarno osnažujuća, posebno ako je kosa bila oštećena ili je djelovala umorno. Pored toga, ova frizura pruža brojne varijante i mogućnosti.

Razigran, elegantan, veseo, zaglađen, bujan, uvijen prema unutra ili prema van... Sve to i mnogo više može biti bob, frizura s brojnim verzijama koja pomalo neočekivano doživljava nagli porast popularnosti. Prihvatile su to i brojne zvijezde, pa čak i one koje su donedavno bile prepoznatljive upravo po dugoj kosi. Za dugačkim pramenovima nije žalila Zendaya koja je i inače sklona promjenama frizure i isprobavanju novih stvari. Glumičin bob seže do ramena, bogat je i voluminozan i moramo primijetiti da joj odlično pristaje.

Ono nešto

"Velika promjena u imidžu ili u frizuri može biti stvarno osnažujuća, a prijelaz s duge kose na bob odličan je način za to, posebno ako je kosa bila oštećena ili je djelovala umorno. Uz to, bob je bezvremen, raznolik, otmjen, ležeran..., što god zamislite. I definitivno ima ‘ono nešto‘", rekao je za New Beauty kolorist poznatih Marley Xavier.

Primjer pozitivne promjene je Hailey Bieber. Model i sve više trendseterica ošišala se na bob dužine do brade, blago valovit i nešto svjetlije boje na krajevima, što daje dojam lakoće. Boja kose slična je onoj prije šišanja, ali zbog drugačijeg reza izgleda puno živahnije, ocijenio je stilist kose Justin Toves-Vincilione.

Zaštitni znak

Bob se lako održava i njime se mogu postići različiti ciljevi, ali mora biti stvarno dobro ošišan. Kako kaže stilist kose Venner James, tankoj će kosi slojeviti bob dati volumen i istodobno će imati efekt liftinga lica. Mekše varijante djeluju djevojački vedro, one kraće i oštro rezane prilično izazovno. Kratak i nonšalantan bob veže se neraskidivo uz francuski stil (sjetimo se "Amélie"), a onaj najklasičniji, dužine do brade i uvijen prema unutra desetljećima je zaštitni znak slavne urednice Anne Wintour.

Sto lica boba

Nešto duži bob je za novu frizuru odabrala mlada glumica Jenna Ortega, Wednesday iz istoimene tinejdžerske serije. Njezinu su frizuru opisali kao "malo razbarušen wolf cut dužine do ramena". Reperica Lizzo do sada je promijenila stvarno velik broj frizura, a trenutačno nosi ravni, zaglađeni bob uvijen prema van, što je izgledalo vrlo efektno u kombinaciji sa spektakularnom ružičastom konstrukcijom koju je ponijela na dodjeli BRIT Awards prije nekoliko dana. Ocjena je stručnjaka za kosu da se Lizzo dobro zabavlja promjenama i s tim se možemo samo složiti.

Pomoću naizgled ozbiljnog boba dužine do brade pomutnju je na društvenim mrežama izazvala pjevačica Kelly Rowland. Stilisti kose hvale boju, rez, način na koji kosa ističe Kellyno lice i dekolte, a mi bismo dodali da su svoje možda učinili i njen savršen ten i izazovni top.

Na valu trenda je i Iva Majoli, izbornica hrvatske ženske teniske reprezentacije. Odlučila se za razigrani bob nešto duži od brade uz koji izgleda mlađahnije.

Linker
25. travanj 2024 03:42