GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Zbogom mrljama

Prah koji se koristi jednom tjedno pomogao je Emmi Roberts da se riješi tamnih mrlja na licu

Smeđe hiperpigmentacijske mrljice koje se javljaju u trudnoći obično se povuku nekoliko mjeseci poslije poroda, no to nije pravilo.

Smeđe hiperpigmentacijske mrljice koje se javljaju u trudnoći obično se povuku nekoliko mjeseci poslije poroda, no to nije pravilo.

Glumica Emma Roberts ima novi film, romantičnu komediju "Maybe I do", bavi se i producentskim poslom, a sigurno joj je najvažniji posao majčinstvo. Njezin sin Rhodes nedavno je napunio dvije godine, a Emma je sada za Vogueove "Beauty Secrets" otkrila na koji se način borila protiv nuspojava trudnoće. Kao i mnogim ženama, i njoj se tijekom devet trudničkih mjeseci na koži lica pojavila melazma, hiperpigmentacija na čiju pojavu utječu hormonske promjene, UV zračenje, genetski i drugi faktori.

Prah i voda

Smeđe mrljice koje se javljaju u trudnoći obično se i povuku nekoliko mjeseci poslije poroda, ali to nije pravilo. Uskoro 32-godišnja Emma odlučila je ubrzati njihovo povlačenje, pa je tražeći kozmetičku pomoć otkrila proizvod za čišćenje koji potiče i eksfolijaciju. Kako je objasnila u videu, jednom tjedno je za čišćenje lica koristila Dr. Barbara Sturm Enzyme Cleanser, proizvod u obliku praha koji se miješa s vodom kako bi se dobila smjesa za eksfolijaciju koja se potom nanosi na lice. S njegovom upotrebom nastavila je i dalje.

Na obrazima i čelu

"Mislim da mi je dugoročno pomogao u određenoj mjeri protiv moje poslijetrudničke melazme. Imala sam smeđe mrljice na obrazima i na čelu i pitala sam se hoće li ikada nestati. I nestale su, ali uz pojačanu eksfolijaciju i moju veću svjesnost o upotrebi proizvoda protiv hiperpigmentacije”, rekla je glumica.

image

Enzimsko sredstvo za čišćenje brenda Dr. Barbara Sturm miješa se s vodom prije nanošenja na lice, cijena 75 dolara

PRESS

Sada kada je zaposlena majka, Emma nema vremena za svakodnevnih dvanaest koraka u njezi kože, ali kad joj se ukaže prilika priušti si malo luksuza.

"Obično se sebi posvetim ako imam vremena nakon što Rhodesa stavim na spavanje. Tada uronim u kupku uz svjetlo svijeća, a poslije napravim i kompletnu njegu lica", rekla je.

Linker
25. travanj 2024 23:38