Iva Visković Križan
 Vladimira Spindler
Pred ogledalom

Rituali domaće glumice: 'Obožavam isprobavati testere, no vjerna sam posebnoj kozmetici'

Glumicu mlađe generacije unatoč znatiželji u isprobavanju noviteta, iznova osvajaju proizvodi iz Hrvatske, na zdravu prehranu i tjlovježbu također pazi redovito, a hrvatski dizajn joj je također posebno drag i kad se govori o nakitu, otkrila je sve o svojim ritualima ljepote za Gloria magazin.

Zagrebačku glumicu Ivu Visković Križan znatiželja tjera da stalno isprobava kozmetičke novitete, no u posljednje vrijeme najčešće se odlučuje za preparate domaćih proizvođača, a i u odabiru nakita prednost daje hrvatskom dizajnu.

Mjesečni ritual

Vrlo sam disciplinirana kad je riječ o kosi - godinama se o njoj brinu u zagrebačkom salonu Marina, u koji sam nakon dugih tjedana karantene odmah nakon popuštanja mjera otišla na bojanje, u svoju omiljenu toplu nijansu meda. U mladosti sam isprobala i neke ekscentrične varijante, poput nebeskoplave boje, a jednom sam čak obrijala polovicu glave. Sviđaju mi se šampon i maska iz srebrne linije Kerastase, a kad mi treba brzinska frizura, odem u kvartovski salon na feniranje.

Hrvatska kozmetika

Koži mojeg lica u posljednje vrijeme najviše odgovara Atomic - nemasno ulje domaćeg brenda Skintegra koje se u kontaktu s kožom pretvara u mlijeko za čišćenje i ispire vodom. To mi je prvi korak u jutarnjoj i večernjoj rutini njege, nakon čega nanosim Spectru, dnevnu emulziju istog brenda ili njihov noćni eksfolijant Lunar i noćnu kremu. Inače, obožavam isprobavati nove proizvode, koje u ljekarnama i parfumerijama dobivam u obliku testera. Mojoj koži treba mnogo vlage pa zato barem jednom tjedno nanosim neku hidratantnu masku za lice.

21.2.2020
beauty
 iva viskovic
 photo : vladimira spindler
Vladimira Spindler
Zagrebačku glumicu Ivu Visković Križan znatiželja tjera da stalno isprobava kozmetičke novitete.

Minimalni šik

Nisam baš neka “šminkerica”, od make-upa u dnevnim situacijama koristim samo tri proizvoda - La Prairie korektor, toniranu kremu, Bourjois rumenilo i ruž boje mesa. Za izlaske i posebne prigode stavit ću i olovku za oči te maskaru u nekoliko slojeva, crveni ili tamnoružičasti ruž za usne i fantastični mineralni puder u kamenu Jane Iredale.

Čudotvorni tretman

Nisam tip žene koja ne može bez pedikure, manikure ili masaže, ali na neki sam način postala ovisna o mikrodermoabraziji lica u salonu Facial Aesthetics Phi. Tretman koji uklanja mrtve stanice i stimulira rast novih sjajno mi očisti lice, aktivira kolagen, a nakon njega izgledam svježije, odmornije i osjećam se mnogo bolje.

Povratak pilatesu

Dan započinjem mlakom vodom s limunom i žlicom meda, a za svoju obitelj u blenderu miksam zelene sokove i trudim se da se hranimo što zdravije pa izbjegavamo bijeli šećer i pekarske proizvode. Uz to, redovito odlazim na pilates u studio Asje Petersen i ti su mi treninzi jako važni pa sam jedva dočekala da se nakon karantene vratim vježbanju.

Prsteni s pričom

Za mene je nakit više od ukrasa, a ljubav prema njemu i modi općenito usadila mi je mama. Imam punu kutiju ogrlica, narukvica i prstenja od dragog i poludragog kamenja koje je dizajnirao moj prijatelj Dean Džabija. Njegov prsten od bijelog zlata s akvamarinom nosim već godinama, a posebno sam vezana i uz zlatni prsten sa sitnim dijamantima koji mi je pokojna baka ostavila u nasljedstvo.

Pročitajte i:

Kako holivudske ljepotice postižu glam look? Ovo su zaštitni make-up znakovi poznatih dama

Ima neka tajna veza: Mirisi inspirirani suncem podižu raspoloženje, pronašli smo šest neodoljivih

Stigao je novi moćni serum: Hidratizira, potiče obnovu stanica, a bore protiv njega nemaju šanse

Mia Dimšić napravila hrabar rez iako se šiša samo dva puta godišnje

Linker
19. travanj 2024 23:09