Profimedia, Alamy
GLAVNI SASTOJAK - MRKVICA

Pekmez, maslac ili ulje: Preplanuli ten u tren oka

Tko bi rekao da će marmelada, pekmez i maslac biti proizvodi koje ćemo nositi na plažu - kako bismo bez pretjeranog izlaganja suncu postigli brončanu put.

Ubrzanje tamnjenja kože može se postići na razne načine: osim ulja i maslaca, sve su popularniji pekmezi i marmelade. Radi se o preparatima koji su bogati karotenoidima koji koži daju brončani sjaj. Najčešće se radi o karotenoidima iz ekstrakta mrkve, a među sastojcima je čak i ona ljubičasta koja je osobito bogata anotcijaninima i beta-karotenom. Osim toga, opskrbljeni su i njegujućim uljima, kao što su ona nevena i maslina, koje će hidratizirati i njegovati kožu.

Ipak, pekmeze nemojte zamijeniti za zaštitu na suncu: oni nemaju zaštitni faktor i ne preporučuju se osobama blijede puti, koje su inače osjetljive na sunce. Držite se hlada ili, pak, prije nanošenja pekmeza naneste kremu za zaštitnim faktorom.

S pekmezom se ove godine oduševila i RTL-ova voditeljica Antonija Stupar Jurkin: - Kad je sunčanje u pitanju, cijela obitelj je radije u hladu. Ove sam godine prvi put isprobala sve popularniji pekmez za brže tamnjenje koji sasvim izvrsno djeluje i kad se ne prži. Ne volim se pržiti, i bez toga se na moru može dobiti lijepu boju - izjavila je Antonija.

Osim pekmeza na raspolaganju su vam i maslaci te ulja, a dolaze čak i sa šljokicama za još blistaviju kožu!

Pekmez za brzo tamnjenje Hello Sun (150 kn)

Maslac za tijelo Bronzao Au Cacao Classic (79,90 kn)

Ulje za brže tamnjenje Nuxe sa zaštitnim faktorom 30 (175 kn)

Kraljevski pekmez za brzo tamnjenje i brončanu put Biobaza (71,92 kn)

Mast za superbrzo tamnjenje L'erbolario (145 kn)

Tinktura balzam od mrkve (85 kn)

Zlatni maslac za brže tamnjenje Biovitalis (119,90 kn)

Pekmez za brzo tamnjenje i brončanu put Biobaza (63,92 kn)

Linker
25. travanj 2024 08:41