DREVNA METODA

Sve blagodati suhog četkanja kože: Nakon prvog tretmana koža je glađa, a odličan je saveznik i u borbi protiv celulita

Tretman koji traje svega desetak minuta i za koji vam je potrebna jedino četka od prirodnih vlakana. Zvuči jednostavno? I jest, a utjecaj na dugoročno zdravlje vašeg tijela je i više nego očit.

Suho četkanje kože metoda je koju je poželjno uvesti u rutinu i prakticirati s vremena na vrijeme, oduzet će vam svega deset minuta vremena, a benefiti su ogromni. Prije nekoliko stotina godina metoda suhog čišćenja kože izmišljena je na Dalekog Istoku, a "prigrlili" su je i popularizirali Skandinavci, Rusi i Turci. S vremenom je postala popularna i u našim krajevima, pogotovo ako osvijestimo sve njezine dobrobiti. Primjerice, potiče cirkulaciju u tijelu i limfnom sustavu, a tijelo se tako rješava nakupljene vode i toksina. Iako gotovo svaki SPA centra nudi tretman suhog četkanja kože, isto možete napraviti i sami.

image
UNSPLASH

Preporučuje se da se ponavlja nekoliko tjedana prije tuširanja, neovisno o tome je li ono ujutro ili navečer. Kratkoroični rezultat je osvježena i glatka koža, smanjena pojava uraslih dlačica, a dugoročni - prevencija celulita, jačanje imuniteta, poticanje probave, poboljšavanje cirkulacije, pomoć pri pravilnom radu žlijezda... Za još bolji efekt, tijekom tuširanja poželjno je izmjenjivati toplu i hladnu vodu kako bi se još dodatna potaknula cirkulacija.

Čitajte i: Osvježeni u novi radni tjedan: Pomoću ovih gel maski izbrišite umor ispod očiju

Kako "četkati" kožu?

Uvijek prema srcu, dakle krenite od stopala i četku vučete prema gornjem dijelu tijela. Kad dođete do trbuha, preporučuje se da laganim kružnim pokretima četkate taj dio tijela. Kad dođete do prsa, ovdje budite maksimalno nježni i krenite kod područja pazuha te četkom prema gore završite negdje ispod ključne kosti. Leđa četkajte prema dolje, a donji dio u smjeru lijevo-desno. Također, ne zaboravite pazuh jer se tu posebice nakupljaju toksini, također ga iščekajte kružnim pokretima, a isto napravite na laktovima i stopalima. Tretman traje otprilike desetak minuta jer je poželjno da pokrete na svakom dijelu tijela ponovite nekoliko puta.

image
UNSPLASH

Na što pripaziti?

Osim načina četkanja, vrlo je bitan i odabir četke. Nemojte kupovati bilo koju već pripazite na "sastav", odnosno u obzir dolaze samo četke od prirodnih vlakana (primjerice, svinjske ili konjske dlake), a pronaći ćete ih u trgovinama prirodne kozmetike. U slučaju sintetičkih vlakana, njihova grubost mogla bi dovesti do oštećenja kože čime se onda radi kontraefekt.

Čitajte i: Proizvode na bazi meda uvedite u svoju rutinu: Ova maska švedskog brenda najnoviji je hit zbog prirodnih sastojaka

Linker
15. travanj 2024 08:42