I ŠIK I ODRŽIVO

Domaća dizajnerica predstavit će torbe i nakit od reciklirane plastike na pop-up eventu

Mirjam Krajina stoji iza brenda RAW BAG, čiji je potpis tehnika termičke obrade plastičnog otpada i njegove manipulacije. Osim kroz torbe od reciklirane plastike, ponovno je pokazala koliko kreativnih mogućnosti nudi njena tehnika izrade stvarajući kolekciju nakita RAW JEWELRY.

Zagrebački dućan Mango Sticky Rice Vintage poznat je po svojim suradnjama s domaćim umjetnicima i modnim dizajnerima, a u petak 15. prosinca u svom će prostoru u ulici Ljudevita Posavskog 15 ugostiti dizajnericu i kostimografkinju Mirjam Krajinu u sklopu jedinstvenog pop-up eventa.

Mirjam stoji iza brenda RAW BAG, čiji je potpis tehnika termičke obrade plastičnog otpada i njegove manipulacije. Osim kroz torbe od reciklirane plastike, ponovno je pokazala koliko kreativnih mogućnosti nudi njena tehnika izrade stvarajući kolekciju nakita RAW JEWELRY.

image
KRISTINA VRDOLJAK

Vođena načelima održivosti i filozofijom "minimal waste" ponovno stvara unikatne komade koji estetski nadopunjuju postojeće kolekcije te proširuju ponudu brenda. Zlatni lanac i bubblegum pink zaštitni su znak ove kolekcije nakita na rubu streetwear estetike.

image
KRISTINA VRDOLJAK

Također, Mirjam je ove godine predstavila mini kolekciju korzeta Flamingo Shadows, koja nije prošla nezamijećeno na svjetskoj modnoj sceni. Naime, časopis La Republica predstavio je jedan od korzeta u izdanju posvećenom održivoj modi.

image
KRISTINA VRDOLJAK

"Mango Sticky Rice Vintage rodio se od ideje za tako potrebnom samostalnošću kao alternativa konvencionalnom zapošljavanju mladih ljudi u Hrvatskoj. Željela sam pokazati da je moguće biti poduzetnik i u isto vrijeme davati novi smisao prekrasnoj starinskoj odjeći te na taj način biti odgovoran prema okolišu i novim generacijama", istaknula je vlasnica dućana, Nidžara Mustafić te dodala da je jako ponosna na suradnju s Mirjam Krajinom.

Linker
21. ožujak 2023 19:43