Ana Gruica sa suprugom

 NIKOLA VILIĆ/CROPIX
vječni klasik

Inspiracija za savršen zimski look: Ana Gruica Uglešić zna kako nositi hit haljinu

Karakterna. Odvažna. Elegantna. Crvena boja je apsolutni klasik u zimskim mjesecima. A mnoge slavne dame poput Zorice Kondže i Vesne Pisarović već su pokazale kako će ova boja itekako dominirati i ove sezone.

Karakterna. Odvažna. Elegantna. Crvena boja je apsolutni klasik u zimskim mjesecima. A mnoge slavne dame poput Zorice Kondže i Vesne Pisarović već su pokazale kako će ova boja itekako dominirati i ove sezone.

Mnogi će reći kako gotovo ništa nije toliko vizualno upečatljivo kao crvena haljina. Grimizna, tamnocrvena, kestenjasta ili puderasta - bez obzira na nijansu, učinak je uvijek isti: crvene haljine podižu samopouzdanje i postižu efekt oduševljenja. Već je dobro poznat takozvani “efekt crvene haljine” iliti učinak crvene boje na našu psihu, koji objašnjava zašto nam se osoba koja nosi crvenu boju čini privlačnom i u nama budi romantične osjećaje. Iako se vjerojatno najviše crvenih haljina nosi oko Valentinova, jarko crvena nijansa odličan je izbor i za blagdansko razdoblje. S time se očito i ove godine slažu mnogi dizajneri pa su tako Alaïa, Salvatore Ferragamo, Schiaparelli, Givenchy, Marni već u ovogodišnju kolekciju uvrstili bar jednu genijalnu statement crvenu haljinu.

image

Blagdanska kolekcija brenda Givenchy

GIVENCHY

No, i naše slavne dame vole ovaj vječni klasik, pa je tako 63-godišnja glazbena diva Zorica Kondža na nedavnom koncertu u dvorani Vatroslava Lisinskog, oduševila u crvenoj haljini sa šljokicama domaćeg brenda Arileo. Legendarna glazbenica i inače voli nositi modele splitskog brenda.

image

Zorica Kondža za koncert je odabrala crvenu haljinu sa šljokicama

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Crvenu je ovih dana odjenula 40-godišnja glumica i fitness trenerica Ana Gruica Uglešić. Na premijeri “Crvena voda” u Hrvatskom narodnom kazalištu Split Ana je zablistala u elegantnoj, dugoj Zara haljini. Strukirana haljina dugih rukava koja prati liniju tijela od naprijed je jednostavna i elegantna, a od iza ima poluotvorena leđa i vezice. Glumica je haljinu upotpunila parom otvorenih cipela, crnom torbicom i upečatljivim naušnicama.

image

Ana Gruica Uglešić u Zarinoj crvenoj haljini

NIKOLA VILIC CROPIX
image

Popularni model Zarine haljine koji je nosila Ana Gruica Uglešić

ZARA

Osim njih, 45-godišnja je Vesna Pisarović na nedavnom koncertu u zagrebačkoj Ciboni odlučila se za zanimljivu i itekako upečtaljivu kombinaciju crvene haljine i crvenog lakiranog kaputa.

image

Vesna Pisarovic odlučila je za koncert obući zanimljivu crvenu kombinaciju haljine i kaputa

VANESA PANDZIC CROPIX

Crvena haljina i je i ove zime komad koji ne treba zaobići, a možemo ju pronaći u različitim oblicima. Osim haljine koju je nosila Ana Gruica Uglešić, Zara ima i ležernije crvene haljine za dnevne varijante, ali i i one elegantnije koje možete nositi na blagdanskim partyjima. Osim toga i luksuzniji brendovi poput Max Mare i Dolce&Gabbana imaju zanimljive crvene haljine u ponudi. Evo i nekoliko prijedloga koju crvenu haljinu odabrati.

image

Mini haljina sa šljokicama Mango (45,99 eura)/ midi haljina s dugim rukavima (59,99 eura)/ baršunasta haljina Zara (79,95 eura)/ satenska midi haljina Dolce&Gabbana (2.450,00 eura, Mytheresa)/ satenska maksi haljina Max Mara (745,00 eura, Mytheresa)

Press/Gloria Edit
Linker
27. travanj 2024 13:27