Krši dress code?

Irina Shayk Guccijevim donjim rubljem pomiče granice u Cannesu

Slavna manekenka ozbiljno je shvatila trend providne odjeće i dovela ga na sasvim novu razinu.

U Cannesu se do 27. svibnja održava Filmski festival, a iz dana u dan se slavni uzvanici svojim modnim odabirima trude ostati zapamćenima. Doduše, većina njih to čini u okvirima dress codea crvenog tepiha u Cannesu (za kojeg neki smatraju da je zastario i ostao neprilagođen 2023. godini). Od uzvanika se očekuje izbor elegantnih, dugih večernjih toaleta kod žena, klasični smoking kod muškaraca te stari glamur, dijamanti i visoke potpetice koje su za žene obavezne na ovom događaju.

Nekoliko uzvanica se proteklih godina već usprotivilo ovom pravilo (Kristen Stewart i Julia Roberts skinule je visoke pete na red carpetu), a ove godine je Jennifer Lawrence ispod balske Dior haljine nosila japanke. Je li do političke poruke ili je jednostavno samo željela udobnost, glumica nije komentirala.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA AFP

Ruski supermodel Irina Shayk također je nosila nekoliko zapaženih lookova kojima prkosi strogim pravilima - nakon što je nosila glamuroznu Armani Privé kreaciju u nijansi noćnog neba, odabrala je kožnu kreaciju mlade londonske dizajnerice Mowalole koja je otkrila njezine trbušnjake, a nakon takvog styliga, odlučila se umjesto haljine odjenuti donje rublje.

image
PIOVANOTTO MARCO/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA PIOVANOTTO MARCO/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Naravno, ne bilo koje, već ono koje nosi monogram talijanske kuće Gucci, a preko toga nosila je tek crnu mini haljinu od transparentne crne tkanine. Look je nadopunila crnim opera rukavicama, velikim komadom nakita oko vrata i crnim dokoljenkama, dok je na nogama je nosila crne minimalističke sandale. Irina je na događaj stigla u društvu dizajnera Riccarda Tiscija, prvotno u crnom sakou muškog kroja kojeg je skinula kako bi otkrila odvažnu kombinaciju.

image

Riccardo Tisci i Irina Shayk

PIOVANOTTO MARCO/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA PIOVANOTTO MARCO/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Irinin, kao i svaki drugi look koji ne uključuje klasičnu elegantnu kreaciju neki osuđuju jer smatraju da se pravila ovog festivala ipak trebaju ispoštovati. Drugi pak misle da su pravila tu kako bi se s vremenom prilagodila. U svakom slučaju, strah od kritike ne sprječava Irinu Shayk da odjene što želi - i na Met Gali je umjesto cipela na petu nosila udobnije - ravne balerinke.

Linker
12. travanj 2024 18:13