Getty Images
Nosive na sve

Nova godina, nove cipele: Proljetna sezona donosi fantastična četiri trenda kojih se nećete moći zasititi

Ova, ali i prošla godina, počela je u znaku cipela koje smo nosili u prošlim vremenima, a neke od njih dobile su moderni update. Ako već smišljate proljetne kombinacije, imajte na umu četiri trenda koja će dominirati na proljeće i ljeto.

Novi par cipela dobro dođe kada nam se približava prijelazna sezona u kojoj nikada nismo sigurni kakvo će se vrijeme zadržati pa moramo biti spremne na sve. Ovime ne mislimo samo na kupovanje novih komada, već i na vađenje starih iz ormara koje dugo nismo nosili.

Neke od starijih trendova, koje smo furali krajem devedesetih, ponovno su u fokusu, kao i oni za koje smo mislili da će neće nikada vratiti. Sve njih nosit ćemo i sljedeće proljetne te ljetne sezone, a možda i na jesen, ako se ne pojave neki novi, bolji, privlačniji. Ova četiri tipa obuće dominirat će sljedećih šest mjeseci, a dobra stvar je da se zbog njih ne moramo odreći udobnosti.

Visoko i tanko

Street Style
Street Style, Autumn Winter 2020, Copenhagen Fashion Week, Denmark - 29 Jan 2020, Image: 495498019, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trend visokih čizama nastavit će se sljedeće godine, barem dok je hladno, jer nevjerojatno dobro izgledaju u kombinaciji s hlačama muškog kroja, dolčevitom i sakoom. Na taj ih način, koji neodoljivo podsjeća na jahački, nose trendseterice na ulicama Kopenhagena. Visoke čizme sa stiletto petom dobro će izgledati i na midi suknju te udoban oversize pulover ili pak kratke kožne hlače i sportsku majicu s kapuljačom.

Geox visoke čizme s potpeticom, 1506,66 kuna

Sportski i udobno

NEW YORK, NY - FEBRUARY 10: A guest poses outside of the Tibi show wearing a plaid suit with white sneakers during New York Fashion Week on February 10, 2019 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images

Robusne tenisice "drže se" već nekoliko sezona i ne nose se samo u sportskim kombinacijama, već i na komade s kojima ih prije nikada ne bismo spojili poput odijela, elegantnih bluza i plisiranih suknji. No, zaljubljenice u modu znaju da se i s tenisicama može izgledati profesionalno, a osim toga, iznimno su udobne - kao da hodate po oblacima.

Reserved tenisice s debljim potplatom, 299,90 kuna

Glomazni potplati

NEW YORK, NY - SEPTEMBER: A guest wearing a red dress and platform combat boots is seen outside Coach 1941 during New York Fashion Week on September 10, 2019 in New York City. (Photo by David Dee Delgado/Getty Images)
Getty Images

Bajkerske čizme s debelim, rebrastim potplatima sve se više nameću kao ultimativna obuća za mnoge prigode pa ih dame, baš kao i tenisice, nose u spoju s lepršavim haljinama, teddy kaputima i suknjama. Da, teško je zamisliti ovakve čizme na išta drugo nego traperice ili kožne hlače, ali vrijeme je da se odmaknemo od stereotipa i počnemo eksperimentirati jer možemo dobiti zaista odlične kombinacije. Ako su vam ovakve čizme ipak previše, isfurajte dobre stare Martensice, imat će jednaki efekt.

Zara čizme s debelim potplatom, 349,90 kuna

Retro četvrtasto

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 21: Leonie Hanne attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Spring Summer 2020 on September 21, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Christian Vierig/Getty Images for Ermanno Scervino)
Getty Images for Ermanno Scervin

Kada govorimo o otvorenim cipelama, ponovno ćemo nositi sandale četvrtastog oblika kakve su nosile curke iz "Seksa i grada". Krajem devedesetih bile su krik mode, a osim četvrtastog oblika krasila ih je tanka, ali odmjerena peta te poneki remenčić zbog kojeg je stopalo izgledalo vrlo elegantno. Ipak, ovakve je sandale potrebno pažljivo nositi, jer ako vam se stopala pojačano znoje, sandale vam mogu skliznuti.

Missguided sandale na petu, 243 kune

Linker
09. travanj 2024 18:53