Reb‘l fleur

Nova kolekcija Ivana Alduka donosi modele za proljetne svečanosti

Suzdržana i istovremeno izuzetno profinjena estetika nove ALDUK kolekcije za proljeće i ljeto kupila nas je divnim siluetama, bojama i tkaninama.

Posebnost nove ALDUK ready-to-wear kolekcija jest smireni, ženstveni modni rukopis prepoznatljiv po efektnim modelima kratkih, koktel i večernjih haljina koje prate tijelo, a silueta tek na nekim dijelovima, ramenima ili rukavima ide u širinu te time akcentira što uži struk i ostavlja moćan dojam. Iako kolekcija lagano naginje stilu osamdesetih, ona u Aldukovu slučaju ima puno nježniji i suptilniji izričaj, a volumeni rukava, remenja, nabora, dekonstruirana cvijeća na ramenu su izuzetno mekanog, organskog dojma te daju naslutiti od kud kolekcija vuče ime.

image
DANIJEL BERKOVIć

"Proljetno/ljetnu kolekciju Reb‘l fleur ćemo predstavljati u nastavcima jer je ona izuzetno velika, broji preko šeždesetakmodela i artikulirana kroz nekoliko smjernica i light motiva. Kolekcija je nastajala prošle godine zbog svoje prezentacije u Milanu, a sada je predstavljamo i domaćoj javnosti putem lookbook fotografija s Irenom Božić koja je naše zaštitno lice već nekoliko sezona", izjavio je Ivan Alduk.

image
DANIJEL BERKOVIć

Kolekcija se bazira na prirodnim, održivim tkaninama s brojnim certifikatima te nam je dizajner otkrio da osim mnogo svile i viskoze, u kolekciji koristi tkanine od organskog pamuka i lana te recikliranog poliestera. Još jedan dokaz da i večernje modele možemo staviti na stranu održive mode pogotovo u slučaju hrvatskih dizajnera gdje se većina haljina radi po mjerama klijentica ili u malim serijama pa nema otpada i bacanja.

image
DANIJEL BERKOVIć
image
DANIJEL BERKOVIć
image
DANIJEL BERKOVIć

"Reb‘l fleur ili buntovno cvijeće je jedan kreativan temelj kolekcije jer je inspiracija vučena upravo iz cvijeća, stoga u kolekciji pronalazimo rukave koji izgledaju kao cvijeće raznog oblika, a boje su izuzetno efektne te se i one temelje na toj inspiraciji. Cvijet smo u ostatku kolekcije, kojeg zasad još nećemo otkriti, koristili kao autorski print na modelima. No, kolekcija nije romantična i zaigrana kako bi se očekivalo, ona je ALDUK u pravom smislu - sa stavom, pomalo buntovna, izuzetno atraktivna te naglašena kožnim detaljima i efektnim krojevima. Kao rezultat smo dobili divne modele haljina koji će uskoro biti dostupni u našem showroomu u Draškovićevoj 33", dodao je Ivan.

image
DANIJEL BERKOVIć
image
DANIJEL BERKOVIć
Linker
31. ožujak 2023 13:10