Instagram
izgledaju bolje no ikad

Obuća iz koje se ljeti ne skidamo: Pronašli smo 20 modela espadrila od kojih je teško izabrati samo jedne

Prvi modeli omiljene proljetne i ljetne obuće stigli su na police trgovina i pokazali nam da se bliži vrijeme kada ćemo uskočiti u lagane i prozračne materijale s kojima se one najbolje slažu.

Obuća koja nikada nije izašla iz mode, vječne espadrile omiljeni su par mnogih kada su u pitanju cipele u kojima provodimo većinu ljetne sezone. Svake sezone dolaze u provjerenom obliku, s malim izmjenama ovisno o aktualnim trendovima.

Modne klasičarke tako će ostati vjerne espadrilama u njihovom basic obliku - tkanina u bijeloj, nude ili crnoj boji s potplatom napravljenim od isprepletene jute idealan je par za proljetne i ljetne modne kombinacije u kojima obavljamo svakodnevne obveze. Uz one klasične, tu su i udobni modeli na punu petu za one koje su i inače vjerne višim potpeticama, a nude se i one obilježene određenim trendovima - modeli s uzorkom životinjskog printa, one u pastelnim bojama ili pak u metalik nijansama.

Espadrile još poznate kao špagerice danas dolaze u modelima sa zatvorenim ili otvorenim prstima ili petom, na platformu ili bez nje, a sežu daleko u povijest - pojavile su se još u 13. stoljeću u Španjolskoj kada su ih nosili i muškarci i žene. Tada su bile namijenjene za siromašnije slojeve društva, a karakterizirali su ih đonovi rađene od čvrste mediteranske trave, odnosno konopa. U kontekstu modnog dodatka počinju se spominjati u 20. stoljeću, osobito u 1970-im godinama kada ih je popularizirao francuski dizajner Yves Saint Laurent. Na modnoj pisti je predstavio model s petom te upisao espadrile na popis omiljenih modnih komada koje volimo i danas.

Neovisno za koji se model odlučite, espadrile su uvijek favorit u ormaru i to s razlogom - prednost im je prilagodljivost svakom modnom stilu i mogućnosti koje nam ostavljaju prilikom smišljanja svakodnevnog stajlinga. Najviše ih volimo uz proljetnu haljinu, midi ili mini dužine, a jednako dobro izgledaju uz omiljene traperice, boho lepršavu suknju ili uz neke lagane hlače, bilo da je riječ o onima od prozračnog lana ili modelima palazzo stila.

Kako se bliže sve topliji dani, espadrile će postati česti gost raznih outfita, a za ljetni štih poželjno ih je nositi uz popularne torbe od prirodnih materijala - pletene cekere ili torbice od jute. Za casual kombinacije često ih biraju i slavne zvijezde koje prvom prilikom za šetnju gradom naprave odmak od neudobnih cipela i uskoče u udobne espadrile. 20 modela pronašli smo iz ponude trgovina, a svi se nalaze u našoj galeriji.

-New York, NY - 07/15/2012 - Alexa Chung Picks up a Package from the Mail Office.
-PICTURED: Alexa Chung
-, Image: 137894194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Dizajnerica Alexa Chung

July 20, 2016: Alexa Chung looking fashionable in the East Village section of New York City., Image: 294637709, License: Rights-managed, Restrictions: CODE000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INF
Profimedia, INF
Alexa Chung

Pacific Palisades, CA - Brazilian bombshell Alessandra Ambrosio stopped by the supermarket on Tuesday morning, picking up a whopping five whole pizzas to bring to her daughter's school for a party. The Victoria's Secret Angel looked trendy cute in a knit sweater, cropped faded jeans and espadrilles as she carted the pizzas onto campus. 
       June 8, 2015, Image: 248437109, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
Brazilka Alessandra Ambrosio obožava espadrile

Linker
23. travanj 2024 13:52