Najbolje od kiča

Ova torbica u obliku medvjedića izgleda dobro sve dok ne pogledamo njezinu cijenu

Možda nije praktična, no zato je jako upečatljiva!

Medvjedići ostaju motiv koji inspirira dizajnere luksuznih modnih kuća - nakon Balenciaga torbe u obliku medvjedića koji je izazvao skandal i ozbiljno naštetio reputaciji do nedavno najpopularnijeg brenda na svijetu, Gucci je sada ipak igrao na sigurno i predstavio torbicu u obliku dječjeg medvjedića bez kontroverznih obilježja. No, ovaj medvjedić zato privlači puno pažnje zbog svoje cijene.

Minijaturna torbica prekrivena je kristalima koji su ručno aplicirani na torbicu, a sredinu krasi Guccijev monogram. Uz tanki zlatni lanac, zlatni nos i minimalno prostora za pohranu potrepština, njegova cijena iznosi 48 770 tisuća eura i dostupan je samo u Guccijevim buticima.

image

Gucci torbica u obliku medvjedića

PROMO

Iako nevjerojatno visoke cijene luksuznih modnih dodataka odavno nisu novitet u svijetu visoke mode, s nekim komadima - poput ove clutch torbice i iako svaka roba ima svog kupca - teško je zamisliti kome je zaista potrebno ovakvo ulaganje. S druge strane, s obzirom da se radi o jednom od posljednjih komada koje je za kuću dizajnirao Alessandro Michele, sigurno će se naći u rukama obožavatelja kreativne vizije talijanskog dizajnera. Više kao statusni simbol i ukras u ruci, a manje kao funkcionalna torbica, ovaj kičasti medvjedić će, pretpostavljamo, biti i dodatak nekog red carpet looka Guccijevih ambasadora.

Linker
17. travanj 2024 10:03