Poznata je i cijena

Sjećate se crvenih čizama koje izgledaju kao da su iz crtanog filma? Imaju novu žutu inačicu!

Ranije ove godine, umjetnički kolektiv MSCHF sa sjedištem u Brooklynu zapalio je društvene mreže svojim velikim crvenim čizmama. Čizme koje izgledaju kao da pripadaju liku nekog crtanog filma digle su prašinu, ali one su bile samo još jedan MSCHF-ov prodor u svijet obuće. Nakon uspjeha crvenih čizama, izbacili su još neobičniji model i sada je poznata cijena.

Brza Google pretraga otkrit će vam da MSCHF iza sebe ima bizaran i nepraktičan katalog obuće. Međutim, koliko god neobične bile njihove kreacije, sve što kolektiv dizajnira brzo postane viralno i zatim nestane iz javnosti. Brza moda u punom smislu riječi.

Uz pomoć brenda Crocs, MSCHF se vratio s još jednim izdanjem čizama koje nisu za svačiji ukus. Estonski reper Tommy Cash, odjeven kao mimičar na Tjednu mode u Parizu, prvi je nosio velike žute MSCHF x Crocs čizme. Ovaj hibridni model ima isti oblik kao Big Red Boot model, ali s rupičastim detaljima po kojima su Crocsice prepoznatljive. Tu je i traka koja ide iza gležnja što znači da se klompe nose na tzv. "sportski način".

image
MSCHF

Nakon što su nove čizme ponovno podijelile internet prije tjedan dana, sada je poznata njihova cijena. Iako se još ne zna točan datum kada će biti na prodaju, Sole Retriever kaže da će se moći kupiti preko MSCHF-ove aplikacije u narednim mjesecima za 350 američkih dolara, odnosno za 320,70 eura.

Osim cipela, kreativni kolektiv se nedavno poigrao s torbom i to najmanjom torbom na svijetu. MSCHF se tim pothvatom narugao apsurdnosti potrošačke kulture i trendu luksuznih minijaturnih torbica koje postaju sve manje, a prodana je na aukciji za 63.750 dolara.

Linker
20. rujan 2023 02:55