New Balance T500

 INSTAGRAM
Retro inspiracija

Sneaker opsesija? Nove New Balance tenisice mogle bi zamijeniti ultra popularni 550 model

New Balance već neko vrijeme diktira athleisure trendove u obući, a ove jeseni pripremili su novi model tenisica koji jedva čekamo nabaviti.

New Balance već neko vrijeme diktira athleisure trendove u obući, a ove jeseni pripremili su novi model tenisica koji jedva čekamo nabaviti.

Fenomen New Balance tenisica zahvatio je čitav svijet još prije nekoliko godina kad su u svojstvu limitirane edicije vratili hit tenisice s kraja osamdesetih. Kultni 550 model koji je u ono vrijeme bio jedna od ključnih košarkaških tenisica tada je postao tiha patnja zaljubljenika u modu i trendove zbog čega i je 2021. uvršten u stalnu ponudu brenda. Jednu od ključnih uloga u povratku ovog retro modela imao je njujorški brend Aimé Leon Dore koji je nastavio suradnju s New Balanceom kako bi nam i ove jeseni vratio tenisice za koje se već predviđa da će s trona svrgnuti 550.

Ovaj su put zavirili u teniske arhive kako bi udahnuli novi život još jednom favoritu osamdesetih - modelu T500. Tenisice koje su originalno u prodaju puštene 1982. godine sada se vraćaju u tri opcije: potpuno bijeloj te inačicama koje uz bijelu bazu stražnju stranu, unutrašnjost i karakteristično slovo N imaju u crvenoj, zelenoj ili crnoj boji. Iako još nije poznato kad će tenisice točno stići u prodaju, već je očito da će biti jedne od vodećih u narednim mjesecima što dodatno potvrđuje i kampanja u čijem je središtu tenisačica Coco Gauff. Naime, Gauff je lani potpisala višegodišnji ugovor s New Balanceom tako postavši njihovo zaštitno lice, a njezino uključivan je u ovu kampanju očiti je znak da će od sada u promidžbenom fokusu brenda biti upravo T500 model.

Svemu u prilog govori i hype koji je nastao za manje od 24 sata od kad je kampanja ugledala svjetlo dana. Tako se na Redditu već oformila tema u kojoj korisnici hvale dizajn te se pitaju hoće li uopće uspjeti doći do svog primjerka u prvim danima kad tenisice dospiju na tržište. U svakom slučaju i ovaj model, baš kao i 550, bit će izrazito jednostavno uklapati u svakodnevne odjevne kombinacije bez obzira koji ih komadi činili. Uz trenirke, traperice, satenske midi suknje i cvjetne haljine, T500 već vidimo kao sastavni dio dobrog street stylea koji će nakon 3 godine s trona popularnosti svrgnuti svestrani 550 model.

Linker
27. travanj 2024 07:33