Tomato djevojka

 INSTAGRAM
Lakoća življenja

Tko je ‘tomato djevojka‘ i zašto svi pričaju o njoj?

Društvenim mrežama šire se šarmantne fotografije na kojima poziraju ‘tomato djevojke‘. Evo o čemu je riječ.

Društvenim mrežama šire se šarmantne fotografije na kojima poziraju ‘tomato djevojke‘. Evo o čemu je riječ.

Obala Italije, Grčke i Hrvatske, kao i ostatak Europe, ove godine su najpoželjnije destinacije za odmor. Društvene mreže preplavio je hashtag europeanvacationsummer, koji je osobito popularan u dijelovima SAD-a koji umjesto njihove obale, planiraju put prema Europi pa samim tim maštaju i romantiziraju klasičan mediteranski stil života i odijevanja.

Takav trend putovanja iznjedrio je i novu estetiku neobičnog imena - trending su "tomato girls" i nemaju veze s rajčicama i ostalim povrćem već s nostalgičnim, neopterećenim i mediteranskim izgledom.

Estetiku koja odlikuje tomato girl vjerojatno ste već primijetili na društvenim mrežama - na fotografijama s obale viđamo klasične mediteranske boje i uzorke poput plave i bijele, starinski namještaj, rustikalne terase, Aperol Spritz ili čašu bijelog vina i tanjure pune paste s rajčicama ili domaće ribe. Djevojka koja nosi ovakav stil posjeduje lanene haljine, bluze s volanima i pufastim rukavima, pletene cekere, nosi maramu u valovitoj kosi. Inspiracija su filmovi poput "Call me by your name" ili "The Talented Mr. Ripley" kao i glumice poput Sophije Loren ili Monice Bellucci, iako prava "tomato djevojka" nije opterećena trendom, izgledom, odjećom niti šminkom. Takva prirodna nonšalantnost koju oponaša TikTok s praćenjem ovog trenda u startu se gubi, no ostaje težnja prema opuštenom odmoru koji je lišen teške šminke, jakog tempa i partyja koji traju do jutra.

Inspiracija su i slavne dame poput Jennifer Lopez - koja je na Capriju snimala kampanju u tomato girl estetici, kao i Hailey Bieber u trapericama i prugastoj majici te K-pop zvijezda Jennie koja je pozirala u korzetiranom topu vintage stila. Na TikToku se nalazi sve više prijedloga kako izgledati poput tomato djevojke - jednostavno se poigrati s ovom estetikom koja komunicira opušteni, minimalistički i prirodni stil - nećemo se puno opterećivati s načinima i komadima kako točno postići takav look već od trenda preuzimamo ljetni, mediteranski state of mind koji je ionako karakterističan za ljetovanje na našoj obali. Ostavljamo vas s takvim prizorima da maštate do kraja dana...

Linker
27. travanj 2024 17:27