Poslovna estetika

Znate li što je "office siren" trend o kojem svi pričaju i kako ga nositi?

Izazvao je veliki interes trendseterica u posljednjih nekoliko tjedana, a da je riječ o viralnom hitu potvrđuje i činjenica da #officesiren trenutačno ima više od 130 milijuna pregleda na TikToku.

Posljednjih mjeseci svjedočili smo dominaciji "Mob Wife" estetike u čijem su središtu bili krzneni komadi, upečatljiv nakit, torbice s izraženim logom brenda te životinjski uzorci u mnogobrojnim verzijama. Između ostaloga, za njezinu su popularnost uvelike bile zaslužne i društvene mreže koje i inače često određuju modne trendove. Jedan od njih je takozvani "office siren" trend koji je u posljednjih nekoliko tjedana postao viralni hit te se o njemu neprestano govori. I ne samo to, također je izazvao veliki interes poznatih trendseterica, a da je riječ o modnom hitu potvrđuje i činjenica da #officesiren trenutačno ima više od 130 milijuna pregleda na TikToku.

No o čemu se zapravo radi? Za razliku od "Wife mob" trenda koji se nije libio eksperimentiranja i pretencioznosti, ovog je puta riječ o minimalističkoj poslovnoj estetici koja ne zna za pojam kiča. Doslovnog prijevoda "sirena u uredu", ovaj je stil svoju inspiraciju pronašao u ženstvenim kolekcijama 90-ih, a naročito je popularna među pripadnicima generacije Z. Iako bi laici ovaj stil jednostavno opisali poslovnim lookom, radi se o modnom trendu koji je ipak mnogo više od toga. "Office siren" djevojka je kojoj je u fokusu njezin korporativan posao i izgleda kao da živi u uredu.

Business outfiti koje nosi podsjećaju nas na neke od najranijih kolekcija Tom Forda za Gucci te uključuju monokromatska minimalistička odijela, strukirane midi ili maksi haljine, blejzere i elegantne bluze u kombinaciji sa slip ili plisiranim suknjama. Jedna od predvodnica ovog stila je poznata manekenka Bella Hadid koja komade dosad rezervirane isključivo za ured, često nosi kao dio svakodnevnog looka.

image

Bella Hadid jedna je od predvodnica ovog stila

SAID ELATAB/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Trendu "Office siren" ubrzo nakon nje priklonile su se i brojne druge it djevojke, barem ako možemo zaključiti po društvenim mrežama koje se inspiriraju upravo ovim ženstvenim lookovima koji se temelje na estetici 90-ih.

image
INSTAGRAM/@KARINA_AYG
image
INSTAGRAM/@CARLOTABURCH

S obzirom na to da se "Office siren" bazira na ženstvenim komadima s paletom boja koja je najčešće neutralna i minimalistička, ovaj je look moguće nositi u različitim prilikama. Odjeća je jednostavna, bez upadljivih boja i nijansi, a obavezni modni dodatak su naočale uz tek neki statement komad nakita koji dodatno "podiže" cijelu kombinaciju.

Linker
06. travanj 2024 08:02