Doris Fatur
Kolekcija za Illectricity Festival

Dizajnerica Ana Maria Ricov osmislila majice za poznati glazbeni festival

Illectricity Festival, zagrebački festival audio-vizualnih umjetnosti koji se održava do 9. prosinca, svake godine pridaje veliku pažnju dizajnu. Osim suradnje s poznatim dizajnerima na vizualnom identitetu, godišnja posebnost je i suradnja s modnim dizajnerima koji svoju kreativnu priču prilagode viziji festivala.

Kroz dosadašnja izdanja festival je u svoju knjižicu suradnji upisao mnoge brandove kao što su I-gle, Dioralop, Zoe Leggings, Baggiz, Boonika i Startas, a svi su svoj brand prilagodili Illectricity Festivalu u seriji “limited edition”. Tako je Illectricity u misiji promoviranja mladih, ali etabiliranih modnih dizajnera i studija, te se daje još jedna dimenzija onog vizualnog u konceptu festivala. Ove godine Ana Maria Ricov je zadužena za limitirano izdanje Illectricity majica, a sjajna dizajnerica već je utabala svoj put na hrvatskoj modnoj sceni. Njena ideja urbane estetike koja za ideju ima nosivost savšeno se uklapa u viziju Illectricity Festivala.

Doris Fatur

"S velikim zadovoljstvom sam se odazvala na suradnju s Illectricity Festivalom koji uvijek ima vrlo kreativan i snažan pristup vizualnim umjetnostima i kao takav je vrlo inspirativan. Kod dizajniranja majica željela sam zadržati minimalistički pristup u formi te sam naglasak stavila na ekspresiju materijala koji su prikazani u obliku raspršenosti. Elementi od gume koji su aplicirani na neopren dosljedni su suvremenoj i urbanoj estetici." poručila je Ana Maria Ricov. Ograničena serija Ana Maria Ricov majica za Illectricity Festival bit će dostupna je za narudžbe preko maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Doris Fatur

Dvanaesto izdanje Illectricity Festivala audio-vizualnih umjetnosti odvija se do 9. prosinca na više lokacija u Zagrebu, a u više od mjesec dana stavlja pečat na cijeli grad. Illectricity je otvoren rasprodanim nastupom sjajnog dvojca Autechre, a glazbeni program se nastavlja 24. studenog uz Illectricity live koji je rezerviran za Guy Andrewsa, Nucomers večer mladih DJ nada 26. studenog, Sound Clash večer 3. prosinca, dok na glavnu festivalsku večer 9. prosinca dolaze Luke Vibert, Synkro, Gary Gritness i Ivna Ji. Uz svjetski poznate VJ akcije Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerrile na tajnoj lokaciji, tu su i radionice Pixel Art, Beatmaking with Maschine i Synth Meetings.

Doris Fatur

Linker
16. travanj 2024 20:48