H&M
ODRŽIVA MODA

H&M predstavlja ženstvene komade od recikliranih ribarskih mreža

Da je održiva moda itekako moguća dokazuje švedski modni div koji svake godine izbacuje posebnu kolekciju u kojoj koristi reciklirane materijale, a ovog puta uvodi dva nova - reciklirano srebro i vlakno dobiveno od ribarskih mreža.

Nova Conscious Exclusive kolekcija brenda H&M odaje počast švedskome umjetničkom pokretu Arts and Crafts i predstavlja nove održive materijale: reciklirano srebro i ECONYL® − 100 % regenerirano vlakno dobiveno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada.

H&M
Christy Turlington Burns

Sedmom Conscious Exclusive kolekciji švedski brend slavi početak nove sezone te predstavlja sve veće mogućnosti u području održivosti mode, s naglaskom na razvoj i inovacije. Nakon predstavljanja TENCEL™-a, recikliranog poliestera i organskog lana, H&M s velikim zadovoljstvom predstavlja ECONYL® i reciklirano srebro u okviru nove linije proizvoda. ECONYL® je ispreden u nježnu i prozirnu tkaninu, s upečatljivim vezom koji posebno dolazi do izražaja na bijeloj čipkanoj vjenčanici, a ujedno je oblikovan i u romantičnu tamnosivu čipkanu mini-haljinu dugačkih rukava.

Reciklirano srebro se pojavljuje u obliku nježnog nakita nadahnutog pokretom Arts and Crafts, posebno dizajniranog kako bi savršeno nadopunilo ovu kolekciju.

- Inovacije na kojima se temelje održivi materijali neprestano zadivljuju. Reciklirano srebro izrađeno je od odbačenog metala s minimalnim utjecajem na okoliš, dok je ECONYL® 100 % regenerirano najlonsko vlakno izrađeno od najlonskog otpada, čime se pruža podrška pokretu čistih oceana. Način na koji su ovi materijali obrađeni u našoj Conscious Exclusive kolekciji dokazuje kako se najnovija tehnologija može ugraditi u već dokazane tradicionalne tehnike i tako postići fantastični rezultati - ističe Ann-Sofie Johansson, H&M-ova kreativna savjetnica.

H&M
Christy Turlington Burns

Conscious Exclusive kolekcija 2018. nadahnuta je kreativnim uređenjem doma švedskih umjetnika Karin i Carla Larssona, koji su djelovali na prijelazu s 19. na 20. stoljeće. Ladanjska kuća Lilla Hyttnäs, sa svojim prekrasnim slikama na platnu i tapiserijama, reinterpretirana je u novoj kolekciji i tim dizajnera pretočio ju je u suvremenu i upečatljivu modnu liniju ženskih odjevnih predmeta, cipela i modnih dodataka od održivih materijala.

H&M
Christy Turlington Burns

Kampanju za tiskane medije za 2018. godinu snimio je svjetski poznati modni fotograf Mihael Jansson, a u njoj se pojavljuju poznati model i osnivačica Every Mother Counts neprofitne organizacije posvećene promicanju zdravlja majki Christy Turlington Burns te Giedrė Dukauskaitė i Aamito Lagum.

H&M
Giedrė Dukauskaitė i Aamito Lagum

Conscious Exclusive kolekcija bit će lansirana 19. travnja 2018. u odabranim H&M trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com.

Linker
23. veljača 2024 00:59