Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia
Svaka čast

Korona mijenja modnu industriju: Luksuzni brandovi proizvode maske, pridružuje im se i švedski H&M

Kao što su se domaći brendovi, poput Varteksa i Galeba, bacili na proizvodnju zaštitnih maski kako bi doprinijeli borbi protiv koronavirusa, isto će napraviti i Balenciaga te Saint Laurent, a pridružit će im se i omiljen high street brand.

Luksuzni francuski modni brandovi Balenciaga i Saint Laurent odlučili su dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa. Kako navodi njihova matična tvrtka Kering, brandovi će u radionicama u gradovima Angers i Parizu krenuti u proizvodnju zaštitnih maski čim to odobre nadležna tijela.

U međuvremenu, pariška tvrtka također će francuskom zdravstvu donirati tri milijuna zaštitnih maski koje će kupiti i uvesti iz Kine. Francusko ministarstvo zdravlja u nedjelju je priopćilo kako se pandemija nastavlja širiti i pogoršavati. Također, Kering je financijski potpomogla francuskom Institutu Pasteur u istraživanju COVIDA-19.

H&M također će proizvoditi maske

Prošlog tjedna, Gucci, isto u vlasništvu Keringa, odazvao se pozivu modnih kompanija iz talijanske regije Toscana za donaciju medicinske opreme i nada se da će im u sljedećih nekoliko tjedana donirati milijun maski i 55 tisuća medicinskih kombinezona.

Osim luksuznih modnih brandova, akciji proizvodnje zaštitnih maski pridružio se mnogima omiljen brand ulične mode, H&M. Jutros je službeno objavio kako se žuri organizirati svoje lance za proizvodnju opreme kako bi je što prije dostavili bolnicama i zdravstvenim radnicima.

"To je prvi korak u našim naporima da pružimo podršku na bilo koji način. Svi smo zajedno u ovome i situaciji moramo pristupiti što kolektivnije", rekla je Anna Gedda, direktorica H&M grupacije za održivost.

Čitajte i:

I ovaj domaći brend uključio se u proizvodnju maski: 'Bitno je očuvati domaću industriju i radna mjesta'

Sjajan potez: Legendarni domaći brand daje svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa

U izlogu poznatog salona vjenčanica osvanule lutke s dizajnerskim maskama, doznale smo priču iza toga

Linker
19. travanj 2024 10:58