Tomislav Krišto/CROPIX / CROPIX
Moda jest umjetnost

Likovna akademija jedina je mogla dočarati H&M Studio kolekciju: Napokon smo dočekali jarke boje i šarene printeve

Običan, minimalistički prostor za predstavljanje nove H&M Studio S/S 2020 kolekcije nije dolazio u obzir jer je samo živahan i kreativan prostor mogao dostojno dočarati eklektičnost i vibrantnost njezine estetike. Zato se Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu pokazala idealnim izborom za stapanje umjetnosti i mode.

Zidove Akademije i slikarski stalci odišu neiscrpnim talentom, bojama, teksturama i idejama pa su savršeno "koketirali" sa šarenim printevima i jarkim nijansama bluza, haljina, suknji, hlača i ostalih komada iz nove H&M Studio kolekcije.

U modnim krugovima uvijek se postavljalo pitanje je li moda (ponekad) umjetnost? Omiljeni švedski modni brend potvrdno je odgovorio na to pitanje, primjerice, kroz kombinacije materijala i šarama koje podsjećaju na one napravljene kistom na slikarskom platnu.

Paleta boja sastoji se od jarke ružičaste i kobaltno plave, povremeno je začinjena infuzijom toksične zelene, te smirena bojom limete i nježnim krem nijansama. Ključni komadi uključuju prozračnu i lepršavu ružičastu haljinu u električnoj ružičastoj boji, kožnate hlače u istoj nijansi, kratku jaknu prljavo bijele boje naglašenih ramena i "nedovršenog" poruba, pripadajuće hlače širokih nogavica, šareni kačkani kardigan debelog tkanja i statement gležnjače u krem boji s vrlo visokom platformom.

Karla Jurić i Iva Trojanović

Kolekcija je nadopunjena i sjajnim modnim dodacima poput šilterica, sunčanih naočala u futurističkom stilu, ležerne torbe u boji lavande, okruglih metalik naušnica i crvenih japanki nadopunjenih "kitten heel" potpeticom.

Zagreb, 180220.
Akademija likovnih umjetnosti.
H&M kolekcija 2020 predstavljena je u prostorijama akademije likovnih umjetnosti.
Na fotografiji: predstavljanje H&M kolekcije 2020.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto/CROPIX / CROPIX

Najveće predstavljanje kolekcije održalo se u Los Angelesu u modernoj kući na Beverly Hillsu, gdje su posebna svjetla i filteri odražavali elemente iz kolekcije zasićene bojama koje su bile u kontrastu s prirodnim okruženjem brežuljaka. Gosti su, osim u pregledavanju kolekcije, mogli uživati i u akro plesu s glazbenom podlogom glazbenice Lykke Li, dok je ostatak večeri za DJ pultom bila glumica Jameela Jamil.

Zagreb, 180220.
Akademija likovnih umjetnosti.
H&M kolekcija 2020 predstavljena je u prostorijama akademije likovnih umjetnosti.
Na fotografiji: H&M kolekcija 2020.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo CROPIX

Linker
16. travanj 2024 15:09