Haljine posvećene ljubavi

Nova kolekcija! Ženstvene vjenčanice kreatorskog dvojca Arileo podsjetile su nas na neka ljepša vremena

Unatoč trećem valu pandemije i pooštrenim epidemiološkim mjerama domaći kreatori nisu nikada bili nadahnutiji kad su u pitanju vjenčanice. Svadbene haljine omiljenog splitskog brenda odišu romantikom i glamurom koji su nam svima potrebni u ovim izazovnim danima

Najpoznatiji bračni par na hrvatskoj modnoj sceni, Marija i Jurica Pirić, zadnje tjedne gotovo nisu izlazili iz svog splitskog atelijera, a rezultat tog zajedničkog rada i truda je njihova prva vjenčana kolekcija u doba korone.

image
Arileo nova kolekcija vjenčanica
ARILEO

-Jako smo ponosni na ovu mini kolekciju od šest vjenčanica jer smo je radili u nemogućim uvjetima. Kad smo trebali krenuti s izradom, većina naših radnica je dobila koronu tako da smo sve morali prolongirati mjesec dana – ispričao nam je Jurica Pirić.

image
Arileo nova kolekcija vjenčanica
ARILEO

Arileove vjenčanice oduševit će mladenke koje vole jednostavan i pročišćen stil, što je trenutačno i trend u cijelom svijetu.

image
Arileo nova kolekcija vjenčanica
ARILEO

Čitajte i: Želimo ih sve! Slavljenička kolekcija za 25 godina izrade najljepših cipela s domaćim potpisom

Čitajte i: Poruka mira za frajerice: Nakit s motivima masline atraktivan je i trajan ukras svakom stilu

Novo normalno i na vjenčanjima

- S obzirom da se vjenčanja održavaju samo u krugu obitelji i najbližih uzvanika, nisu vremena za raskošne haljine s čipkom, šljokicama i sličnim ukrasima. No, nama je ovaj minimalistički izražaj i inače puno bliži – otkrila nam je nježnija polovica dvojca, Marija Pirić.

image
Arileo nova kolekcija vjenčanica
ARILEO

Nadahnuće za njihove pročišćene vjenčanice, supružnici su dijelom pronašli u antici koju su spojili s "in" detaljima kao što su balon rukavi i modeli na jedno rame. Od materijala su korišteni šifon, svila i žorzet, a ljepotu njihove kolekcije naglasio je i preuređeni prostor Hrvatskog doma Split, nekadašnjeg kazališta lutaka u kojem se danas održavaju koncerti klasične glazbe.

image
Arileo nova kolekcija vjenčanica
ARILEO

U ulozi Arileovih mladenki prvi put su se našle splitske manekenke, blizanke Nika i Rahela Matić , a da iznesu ovu lijepu priču splitskim kreatorima pomogli su i fotograf Ivan Gudić te frizer i vizažist Josip Lijić.

Linker
15. travanj 2024 02:00