IMAXTREE
Dolce&Gabbana

Talijanski dizajneri ponovno na tapeti zbog novog modela tenisica

Nije nikakva rijetkost da se kuća Dolce&Gabbana nađe u centru kontroverzi: javnost ih je osudila nakon što su model obuće nazvali "robovskim sandalama", djecu dobivenu umjetnom oplodnjom "sintetičkom" i nakon što su dali potporu Melaniji Trump, a sada su se našli na tapeti zbog detalja na tenisicama.

Talijanski dizajner Stefano Gabbana na svojem je Instagramu objavio fotografiju novog modela bijelih tenisica. Par iz jesenske kolekcije je ukrašen šljokicama i različitim porukama načrčkanim markerom i kemijskom olovkom. Jedna od njih je "Mršava sam i prekrasna", što su komentatori uskoro proglasili vrlo problematičnim.

@kawamurajumpei

Objavu dijeli stefanogabbana (@stefanogabbana)

Korisnici Instagrama odmah su prozvali slavnog dizajnera u komentarima naglasivši da je "malo neodgovorno slati takvu poruku" i da su vrlo razočarani smjerom kojim je dizajnerski duo otišao te da se nadaju da biti popraćeno porukom uključivanja svih tipova tijela. Cijelu situaciju dodatno je zakuhao Gabbana koji je na negativne komentare odgovorio porukama u kojima je vrijeđao komentatore nazvavši ih idiotima. Iz talijanske kuće Dolce&Gabbana još nisu službeno komentirali nove probleme kojima je dizajner samo dolio ulja na vatru.

Linker
19. travanj 2024 07:28