POLITIČARI

Zanimljivo izdanje! Prvi par Splita uživao u kulturnom sadržaju tijekom vruće ljetne večeri

Gradonačelnik Splita sa suprugom je stigao na 68. Splitsko ljeto, na premijeru baleta Venus. Formalnije odjeveni nego inače, svakako su inspiracija za one koji se dvoume oko toga što nositi na kulturna događanja.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegova supruga te saborska zastupnica Marijana Puljak itekako znaju uživati. To su prije svega pokazali u noći kad je znanstvenik osvojio vlast u gradu na jugu, a proslavili su na način da su u centru grada zaplesali latino-američke plesove.

Iako za Puljka odmora nema niti ljeti, večer su odlučili provesti na Splitskom ljetu, gdje je svoju premijeru imao balet Venatus. Teatar pod Marijanom svake večeri nudi zanimljive projekcije, a spoj kazališne i glazbene umjetnosti odličan je odabir za sve one koji su željni kulturnog uzdizanja.

image
JOSKO PONOS/CROPIX

Kako i priliči svečanom događaju, supružnici Puljak obukli su se formalnije nego inače. Marijana, koju najčešće viđamo u odijelima, odnosno u sakou i hlačama, za ovu je prigodu odabrala midi haljinu na preklop s uzorkom u nekoliko nijansi sive boje, a Ivica se standardno odlučio za odijelo, ovoga puta u plavoj boji i bez kravate.

image
U HNK Split, u sklopu 67. Splitskog ljeta, održala je premijeru baleta Venatus.
JOSKO PONOS/CROPIX

Bogat sadržaj u Splitu

Nakon popuštanja mjera, Split je, što se tiče manifestacija, predvodnik u Dalmaciji. Nakon Splitskog festivala, koji je okupio kremu hrvatske glazbe, prije četiri dana održao se i Pride, a nije ga propustio niti Puljak, naglasivši kako je marširanjem s okupljenima želio poslati poruku kako je Split grad svih ljudi, bez obzira na različitosti.

Marijana je trenutačno na ljetnoj stanci jer Sabor više ne zasjeda, no na društvenim mrežama pozvala je građane da joj šalju primjedbe na mail koje će onda pokušati uvrstiti na dnevni red. Marijana i Ivica Puljak za grad Split imaju velike planove, a prije svega naglasak je na podizanju akademske zajednice iz koje sami potiču.

Čitajte i: Radničko dijete na putu do vrha! Ivica Puljak o skromnom odrastanju, obitelji i velikoj ljubavi

Njih dvoje u politiku su ušli prije osam godina kad su okupili građansku inicijativu Pametno. Ivica je supruzi bio desna ruka kad se dvaput kandidirala za gradonačelnicu. Ivičina pobjeda bila im je najljepši dar za trideset godina ljubavi koju slave iduće godine. Zaljubili su se kao studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje na kojem je Ivica 2001. počeo raditi kao profesor. Marijana je na njemu diplomirala računarstvo, a Ivica ga je završio kao najbolji student sveučilišta u Splitu. Par ima troje djece, kćer Emu i Ivu te sina Toma.

image
Ivica Puljak i kći Ema.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Čitajte i: Ljudi za neka nova vremena! Tomašević živi u 40-ak kvadrata, a supružnici Puljak u borbu su ušli zbog svoje djece

"Svi me prijatelji zadirkuju da sam najbolji samohrani tata kojeg poznaju. Marijana i ja smo se naučili na razdvojeni život jer sam jedno vrijeme često boravio u Ženevi, a Iva ionako kaže da od mame puno bolje spravljam makarune, jela s raštikom te burek od sira. Moji se sugrađani ne moraju brinuti da uz obiteljske obaveze neću imati dovoljno energije za upravljanje gradom. Zapravo nikada nisam bio u boljoj formi. Lani sam istrčao splitski polumaraton, a cijeli život rekreativno igram košarku koja mi je omiljeni sport”, rekao je Ivica Puljak u razgovoru za Gloriju, netom nakon prvog kruga lokalnih izbora 2021. godine kad se već dalo naslutiti kakav će ishod biti u drugom krugu lokalnih izbora u Splitu.

image
Ivica i Marijana Puljak u izbornoj noći.
TOM DUBRAVEC/CROPIX
Linker
16. travanj 2024 12:19