Kolekcija mjeseca

Zara donosi još jednu uzbudljivu suradnju: Eskapizam, udobnost i individualizam fokus su nove muške kolekcije

Dizajner Rhuigi Villaseñor udružio se s poznatim high street brendom kojeg je ‘gurao‘ da proizvede komade veće kvalitete nego što to inače čini.

Uzbudljivih modnih suradnji između high street brendova i luksuznih dizajnera nikada nam dosta. Tako se Zara udružila s Rhuigijem Villaseñorom, osnivačem modnog brenda Rhude, kako bi zajedno redizajnirali "ljudsku uniformu". Drugim riječima, kroz ovu suradnju žele rušiti granice muške mode i spojiti sportsku, luksuznu i uličnu modu.

Kolekcija jednostavnog imena RHU, što stoji za "Redesigning Human Uniform", fokusira se na udobnost i praktičnost, ali je i dio nečijeg identiteta.

"Oduvijek sam osjećao snažan afinitet prema stvaranju kvalitetnih proizvoda koji nisu definirani cijenom. Nasljednik athleisurea bit će stil odijevanja u kojem će se svi postojeći žanrovi raščlaniti i pomiješati kako bi se oblikovalo nešto puno više eklektično i individualno. Ova kolekcija moj je izraz otvorenog koda, odnosno demokratske sportske odjeće", objasnio je Villaseñor.

"Redizajniranje ljudske uniforme govori o uključivom izričaju sportske odjeće koja je inspirirana duhom i dostupna svima. Ne mogu zamisliti bolju tvrtku s kojom bih se udružio u izgradnji ovog projekta od Zare", dodao je dizajner koji je želio da ova kolekcija bude što kvalitetnija, što je sugerirao i Zari.

Čitajte i: Pete Davidson je zvijezda nove H&M kampanje i donosi svježu energiju muškoj kolekciji

Dizajneru je kao inspiracija za ovu kolekciju poslužila odjeća kakva se nosila na prestižnim američkim Ivy League fakultetima, uključujući komade od trapera, sveučilišne jakne, trenirke i još mnogo toga. Kroz kolekciju se provlače zanimljivi apstraktni printevi majicama kratkih rukava, hlačama i trenirkama, a tu su još tenisice nadahnute tehnologijom, bijele natikače i šest modela torbi.

Kolekcija je već dostupna na Zarinom web shopu.

Linker
15. travanj 2024 04:17