ALJA HORVAT
Retro vibra

Komade slovenske dizajnerice ovoga ljeta nose Olivija Wilde i Alessandra Ambrosio

Kulisa za snimanje nove kolekcije ovoga puta bila je Pula!

Kulisa za snimanje nove kolekcije ovoga puta bila je Pula!

U potrazi za odjećom koja nas vodi u neka druga, opuštenija vremena, okrećemo se mariborskoj umjetnici Alji Horvat koja inspiraciju za kolekcije pronalazi u 60-im i 70-godinama prošlog stoljeća, a u istom nostalgičnom tonu predstavila je i novu kolekciju za jesen 2023. godine.

Alja, koju smo upoznali kao ilustratoricu, iza sebe ima nekoliko uspješnih modnih kolekcija za brend by Alja Horvat, koje donose sinergiju retro energije i ekološke održivosti, a u njezine komade zaljubile su se i poznate djevojke poput manekenke Alessandre Ambrosio i glumice Olivije Wild. Bivša anđelica Victoria‘s Secreta nosila je majicu "Drops of Jupiter", koja je dio prijašnje Aljine kolekcije, a Olivia Wild viđena je maksi haljini "Planets of the universe", koja izgleda kao sjajan izbor za ljetne večeri i ljetne festivale.

image

Olivia Wilde

ALJA HORVAT

Mariborska umjetnica inspirirana je i glazbom iz prošlih vremena pa njezini komadi i kolekcije nose nazive po pjesmama koje najčešće preslušava za vrijeme kreiranja. U jesenskoj kolekciji donosi nove printove i uzorke kojima ostaje u okvirima svoje razigrane estetike, a inspirirana je pjesmama Pink Floyda, Leonarda Cohena, Simona &Garfunkela te Van Morrisona.

image
ALJA HORVAT
image
ALJA HORVAT

Kolekcija sadrži maksi i midi suknje, prozračne bluze, a cijene se kreću od 60 do 190 eura. Sve grafike su rađene s ekološkim bojama na bazi vode i biorazgradivim tintama koje nisu opasne, ne sadrže toksine i imaju certifikat OEKO-TEX Eco Passport, a sve tkanine koje su korištene ispunjavaju OEKO-Tex standard. Sve komade iz nove kolekcije možete pogledati na službenoj stranici www.byaljahorvat.com.

Linker
27. travanj 2024 07:25