PHOTOlink / Everett / Profimedia
O Allenu i Polanskom

Kate Winslet napokon progovorila o poznatim zlostavljačima: 'Sramotno je koliko smo ih uzdizali!'

Iako su mnogi glumci osuđivali suradnju s redateljima i producentima koji su optuženi za nedolično ponašanje i seksualno zlostavljanje, slavna glumica do danas nije bila jedna od njih. U novom intervjuu za Vanity Fair, konačno je progovorila o toj temi i priznala da je rad na projektima s Romanom Polanskim i Woodyjem Allenom, za žaljenje.

Kate Winslet (44) je glumila u filmu Romana Polanskog, crnoj komediji Carnage 2011. godine te u filmu Woody Allena Wonder Wheel 2017. godine. Danas zbog toga iskreno žali i mladim ženama želi ostaviti bolji svijet. Njezine izjave uslijedile su nakon što je spomenut pokret Me Too.

Kate je surađivala s Allenom i s Polanskim, zato osjeća odgovornost da o njima nešto kaže javno

"Danas mi je nevjerojatno koliko smo te muškarce smatrali važnima i uzdizali ih visoko. Je*eno sramotno!", priča Kate.

Polanski se izjasnio krivim za spolni odnos s maloljetnom djevojkom još 1977. Uhićen je u Los Angelesu pod optužbom da je drogirao i silovao 13-godišnjakinju. Na kraju je priznao krivnju zbog spolnog odnosa s maloljetnicom te se nagodio s tužiteljstvom oko kazne, koja je trebala biti uvjetna, no kada je doznao da sudac, koji je volio medijska svjetla, ne namjerava potvrditi taj dogovor već mu odrediti višegodišnju zakonsku kaznu, redatelj je pobjegao iz SAD-a. Bilo je to 1978.

Iako je Winslet već spominjala da se kaje zbog nekih suradnji nikada nije spominjala sporna imena.

Woody Allen je pak s tadašnjom suprugom, glumicom Miom Farrow posvojio djevojčicu Dylan, a o seksualnom zlostavljanju prvi je put govorila još 1992. Rekla je da ju je redatelj napao na tavanu obiteljske kuće u Connecticutu kada je imala samo sedam godina.

"Dok mi je to radio, šaptao je da sam dobra djevojčica, da je to naša tajna. Obećavao mi je da ćemo ići u Pariz i da ću biti filmska zvijezda", navela je Dylan Farrow u pismu, dodajući kako ju je redatelj dirao, tjerao da ide gola s njim u krevet te joj stavljao glavu u svoje golo krilo.

Reuters/EPH

Njezine nove izjave uslijedile su nakon što je Harvey Weinstein osuđen na zatvorsku kaznu...

"Moram preuzeti odgovornost za to što sam surađivala s obojicom. Ne mogu vratiti sat. Borim se s tim, ali što imamo od toga ako na glas ne možemo reći istinu? Sada, kada sagledam svoju dugu karijeru mogu reći da sam trebala razmišljati o tome koje uloge prihvaćam i voditi računa da likovi koje glumim daju dobar primjer ženama. Budući da je život prokleto kratak voljela bi dati sve od sebe da budem dobar primjer mladim ženama. Predajemo im prilično sje*an svijet”, zaključila je Kate.

ČITAJTE I:

Nazvale ga pedofilom i silovateljem, glumice napustile dodjelu nagrada nakon što je Polanski proglašen najboljim redateljem

Raste zanimanje oko optužbi protiv Romana Polanskog: 'Svi misle da sam vrag'

Polanski film završio u - zatvoru

Detalji o vezi Woodyja Allena koja je sablaznila svijet: 'Sve bih ponovio u treptaj oka'

Linker
18. travanj 2024 19:51