Kolinda Grabar-Kitarović / Facebook
Oglasila se nakon operacije

Nitko nije znao koliko je bivša predsjednica patila: 'Operacija je bila nužna, bilo je teško i pisati rukom'

Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se nakon operaciju izvedene na KBC-u Rebro. Bolove i probleme motoričke prirode mogla je ukloniti samo operacijom. Sada je pred njom dug oporavak.

"Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima...", napisala je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svojoj službenoj Facebook stranici nakon operacije kojoj je podvrgnuta u KBC-u Rebro.

Kolinda Grabar-Kitarović operirana na Rebru! Bivša predsjednica oporavljat će se mjesecima

Bolovi su utjecali na protokolarni, ali i svakodnevni život.

Operirala je stenozu spinalnog kanala vratne kralježnice s mijelopatijom i radikulopatijom. Riječ je, kazala je Grabar-Kitarović, o cervikalnoj disketomiji prednjim pristupom uz fuziju i instrumentaciju. Zahvalila se potom medicinskom timu na čelu s prof. dr. sc. Miroslavom Vukićem i osoblju KBC-a Rebro na skrbi i angažmanu. Zahvalama je priključila i poliklinike koje već godinama brinu o stanju njezine kralježnice te ozljedama ruke i ramena.

Davor Matota / CROPIX /
Prije nešto manje od dva tjedna, bivša predsjednica ispijala je kavu u centru grada, a u njezinom društvu bio je i reprezentativac Marcelo Brozović. Nitko nije mogao ni naslutiti da je pred njom ozbiljna operacija.

Hvala obitelji, prijateljima i svim dragim ljudima koji su mi ovih dana pomagali napraviti pripreme za oporavak kod kuće.

"Hvala svima vama koji mi šaljete dobre želje i molitve. Sada slijedi duži oporavak u kojem se oslanjam na potporu obitelji, prijatelja i svih dobrih ljudi. Svima želim svako dobro, zdravlja i snage, posebno djelatnicima u hrvatskom zdravstvu koji daju sve od sebe kako bi nas zaštitili i liječili, napose u ova neobična vremena", zaključila je bivša predsjednica i članica Međunarodnog olimpijskog odbora.

Čitajte i:

Iskoristila je ljeto! Preplanula Kolinda Grabar-Kitarović opuštena na zagrebačkoj špici

Dirljive riječi majke Kolinde Grabar-Kitarović govore sve: 'Što si je u životu zacrtala, to je i ostvarila'

Bivša predsjednica: 'Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći'

Bivša predsjednica zahvaljuje na čestitkama s balkona: 'Pozdravljam sve iz svojeg privremenog ureda'

Linker
17. travanj 2024 00:32