Vanja Tataj
Sve je otkrio

Postoji jako dobar razlog zašto je Iva Šulentić u njegovom posljednjem spotu...

Najavu svog drugog autorskog albuma riječki je glazbenik obilježio suradnjom s poznatom voditeljicom, a tim povodom razgovarali smo s umjetnikom.

Riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac Boris Štok najavio je izlazak svog drugog autorskog albuma uz pjesmu "Predajem se tebi" u čijem spotu nastupa i voditeljica Iva Šulentić. Iako u videu glume par, u stvarnosti su dobri prijatelji, a do ove suradnje došlo je na prijedlog redateljice Marcelle Zanki. Budući da je s Ivom dobar, a Marcelli vjeruje zahvaljujući prošlim uspješnim suradnjama, Boris je prihvatio prijedlog.

"Marcella (redatelj) je imala priču i vizual te predložila Ivu da glumi u spotu, što se i meni naravno svidjelo. Mislim da se Iva super uklopila u priču: vizualno, ženstvenošću i svojim senzibilitetom. Znamo se već dugo pa je ovo bila odlična prilika da surađujemo pred kamerom. Cijela atmosfera na snimanju je bila ugodna i profesionalna, jako sam sretan kako je sve ispalo", rekao je Boris u razgovoru za Gloria.hr.

Pjevač koji se i na privatnom planu može pohvaliti uspjesima, odnosno stabilnom vezom, o tom dijelu života i ljubavi ne želi govoriti previše. Ipak je za čitatelje Gloria.hr otkrio što je po njemu tajna uspješne veze.

"Svatko od nas ima svoju priču i ne volim generalizirati. Osobno, smatram da treba raditi i ulagati u sebe, sve dijeliti, puno osluškivati i poštivati tu drugu osobu. Naravno, sve je to lakše ako postoji emocija i privlačnost", kazao je Štok.

Ne uzimati zdravo za gotovo

U tom je duhu opisao i koje su po njemu najbitnije osobine kod ljudi kojima se okružuje. "Iskrenost, poštenje i razumijevanje. Nikada neću drugima savjetovati kako da žive. No, mišljenja sam da je dobro biti samokritičan i ponekad dignuti glavu iznad svojih problema i priznati ako griješimo", smatra glazbenik.

Stella Mešić
U spotu 'Predajem se tebi' pojavljuje se Iva Šulentić

Iako je period prisilne pauze, koji je prouzrokovala pandemija, iskoristio za stvaranje novih materijala, Boris je i znatno veći dio vremena dobio za razmišljanje pa je tako došao i do nekih spoznaja o sebi.

"Shvatio sam da jako volim svoj život i ljude kojima sam okružen, da je glazba moj život te da imam nepresušnu potrebu stvarati. Nastojim uživati u svakom trenutku, živjeti punim plućima i ništa ne uzimati zdravo za gotovo", rekao je.

'Ako se poklopi trenutak i pjesma, za buduće suradnje, padaju mi na pamet: Nipplepeople, Damir Urban, Natali Dizdar, Nika Turković…'

Nadolazeći album, kaže, krenuo je stvarati čim je završio prošli "Ispod kože", koji je nagrađen Porinom za najbolji alternativni album. Zbog toga je i prije koronakrize izdao dva singla, a završio je većinu materijala i koncept.

Stella Mešić
Boris Štok uskoro izdaje svoj drugi autorski album

"Ipak, samoizolacija je kumovala nastanku nekih lijepih pjesama poput ovog recentnog singla 'Predajem se tebi'. Bilo je vremena za introspekciju i kreativu više nego obično, pa sam se fokusirao na snimanje i završavanje albuma čiji izlazak očekujem ove jeseni. Taj osjećaj kada se jedan kreativni ciklus privede kraju, čuješ kako zvuči, predstavlja veliko zadovoljstvo jer znaš da je u njemu sva tvoja osobnost i emocija. Album sam radio s mojim starim suradnikom Darkom Terlevićem (The Siids) i siguran sam da će se publici svidjeti. Jedva čekam da počnu 'pravi' klupski koncerti i festivali da ga predstavim i uživo", ispričao je Riječanin.

U pjesmi "Još uvijek", s novog albuma gostuje glumica Nataša Janjić, na prošlom je surađivao s bendom Chui te Jadrankom Ivaniš Yayom, i kaže za sada je to sve od suradnji - jer pjesme koje je napisao to nisu tražile. No to ne znači da u budućnosti ne bi htio surađivati s velikim brojem glazbenika, otkrio nam je i s kojima.

"Imao sam sreću pjevati i raditi s odličnim ženskim vokalima, poput Josipe Lisac, Yaye, Ivanke Mazurkijević te raditi s izvrsnim muzičarima i na tome sam jako zahvalan. Ono što me vuče ka nekoj suradnji i kreativnom stvaranju uvijek je muzikalnost. Ako se poklopi trenutak i pjesma, ovako na 'prvu', padaju mi na pamet: Nipplepeople, Damir Urban, Natali Dizdar, Nika Turković…", dao je Boris Štok time uvid u ono što još u budućnosti možemo očekivati od njega.

Pročitajte i:

Boris Štok otkrio čemu se veseli: 'To nam je na listi prioriteta'

Riječki pjevač Boris Štok: 'Oduvijek sam u radnom odnosu pa u glazbi ne moram raditi kompromise'

Puna novosti i planova: Natali Dizdar nakon godina školovanja razmišlja o preseljenju u inozemstvo

Ivanka Mazurkijević: 'Bit će zanimljivo kad Mrle počne djeci postavljati granice kao ozbiljan roditelj'

Linker
19. travanj 2024 20:59