Tragedija na setu

Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: ‘Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu‘

Policija je žutim trakama ogradila poprište tragedije, glumac je dvaput ispitan, a detektivi traže odgovor na pitanje kako se revolver s pravim mecima našao na setu i kako je moguće da je bez provjere predat glumcu koji se - vjerujući da puca ćorcima, sada bori sa suzama i razarajućim osjećajem krivice? Nakon gotovo cjelodnevne šutnje, glumac se obratio javnosti.

Umjesto da dorađuje svoje scene iz filmskog projekta kojeg je osmislio s redateljem Joelom Souzom, holivudski glumac Alec Baldwin (63) proživljava najteže dane. Shrvan zbog tragičnog gubitka kolegice, direktorice fotografije i snimateljice Halyne Hutchins (42), rasplakao se nemoćan vratiti vrijeme unatrag... Zacijelo je stalno pogledavao na mobilni telefon čekajući vijesti iz bolnice gdje je, nakon što je zapucao na setu, završio Joel Souza.

Kad su mu javili da je ranjeni režiser otpušten na kućnu njegu - za razliku od Halyne Hutchins koja je zbog teške rane u predjelu trbuha preminula na putu do bolnice Sveučilišta New Mexico u Albuquerqueu - glumac je odahnuo i barem na trenutak osjetio olakšanje (ako je to uopće moguće). Kako bi ga zaštitili od (pre)velikog interesa javnosti, krizni PR tim podigao je oko njega neprobojni zid: glumac je na poprištu tragedije te u Santa Feu razgovarao samo s detektivima koji vode istragu i traže odgovor na pitanje kako je revolver s pravim mecima dospio u njegove ruke? Policija je žutom trakom ogradila set: drvenu crkvu i prašnjave kulise podignute za potrebe snimanja westerna "The Rust" u kojemu Baldwin tumači naslovnu ulogu, odmetnika Harlanda Rusta koji pokušava spasiti unuka tinejdžera suočenim s vješanjem - jer je nesretnim slučajem prouzročio smrt sugrađanina.

Čitajte i: Mislio je da su u pištolju ćorci: Glumac Alec Baldwin na snimanju ubio snimateljicu i ranio redatelja

Sve je moguće

Dakako, snimanje filma u kojem se fikcija zlosretno poklopila sa stvarnošću prekinuto je, o čemu se u četvrtak kasno na večer oglasila producentska kuća "Rust Movie Productions LLC" koja stoji iza filma. Kažu kako su glumci i ekipa shrvani gubitkom kolegice i da kompanija u potpunosti surađuje u istrazi: "Upućujemo najdublju sućut Halyninoj obitelji i voljenima. Zaustavili smo film na neodređeno vrijeme. Bit ćemo savjetom na usluzi svima koji su povezani s filmom dok se ne rasvijetle okolnosti ove nesreće." Oglasio se i šerifov ured: "Potvrđujemo da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma 'Rust' kada je Alec Baldwin, producent i glumac, ispalio metke iz vatrenog oružja. Radi se o Halyni Hutchins, direktorici fotografije i Joelu Souzu, redatelju. Gospođa Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico gdje ju je medicinsko osoblje proglasilo mrtvom. Gospodin Souza je kolima hitne pomoći prevezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent zbog liječenja zadobivenih rana. Ova istraga ostaje otvorena i aktivna. U vezi s ovim incidentom nisu podignute optužnice. Detektivi i dalje ispituju svjedoke”.

image
Ubijena snimateljica Halyna Hutchins
SONIA RECCHIA/AFP/PROFIMEDIA

Tko je Halyne Hutchins

Iza smrtno stradale snimateljice ukrajinskog podrijetla nalazi se 30 dugometražnih i kratkih filmova te televizijskih miniserija, uključujući lani snimljen film "Archenemy" u kojem glumi i Joe Manganiello, suprug Sofie Vergare, dok se među producentima nalazi Elijah Wood, glumac koji se proslavio u trilogiji "Gospodar prstenova".

Taj film lansirao ju je među zvijezde u usponu zbog istančanog senzibiliteta za kameru. Rođena je 1979. u Ukrajini, navodi BBC, a odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi unutar arktičkog kruga gdje su joj radili roditelji. Isprva ju je privuklo novinarstvo, no kad su britanski filmaši počeli posjećivati Istočnu Europu zbog atraktivnih lokacija, zainteresirala se za film. Najprije je radila na setovima u domovini te diljem Europe kao pomoćnica za sve, a potom se zainteresirala za kameru.

image
Ranjeni redatelj Joel Souza
KRISTINA BUMPHREY/STARPIX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Alec Baldwin progovorio o traumi koju je prošao sa svojom suprugom: 'Ona je vrlo mudra žena'

Kad se prije gotovo deset godine preselila u Ameriku, upisala je i 2015. diplomirala studij filmske kamere pri Američkom filmskom institutu u Los Angelesu. Sa suprugom Matthewom, odvjetnikom i sinom Androsom živjela je u Los Angelesu: njezini najmiliji još ne mogu povjerovati da je više nema. Nekoliko dana prije tragičnog događaja smrti, snimateljica je objavila nekoliko fotografija sa seta na društvenim mrežama. Podijelila je i video u kojem uživa s konjima.

- Jedna od prednosti kad snimaš western je to što možeš jahati konje i na slobodni dan - napisala je nedugo prije nego što je poginula.

U moru informacija koje pristižu iz filmskog svijeta, a vezane su uz ovu veliku tragediju, istaknula se objava supruga poginule Halyne, ali i upravo objavljena izjava glumca.

"Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu u vezi s tragičnom nesrećom koja je odnijela život Halyna Hutchins, supruge, majke i naše duboko cijenjene kolegice. U potpunosti surađujem s policijskom istragom u rješavanju okolnosti zbog kojih se ova tragedija dogodila i u kontaktu sam s njezinim mužem, pružajući svoju podršku njemu i njegovoj obitelji. Srce mi je slomljeno zbog njezina muža, njihova sina i svih koji su poznavali i voljeli Halynu." stoji u službenoj izjavi glumca.

Linker
20. travanj 2024 06:12