THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA
nakon tragedije

Udovac stradale snimateljice prvi put progovorio: ‘Za mene je apsurdno da Baldwin nije odgovoran‘

Halyna Hutchins preminula je na snimanju filma ‘Rust‘ u listopadu prošle godine kada je holivudski glumac u nju greškom ispalio prave metke.

Halyna Hutchins preminula je na snimanju filma ‘Rust‘ u listopadu prošle godine kada je holivudski glumac u nju greškom ispalio prave metke.

Nakon što je obitelj snimateljice Halyne Hutchins podigla tužbu protiv glumca Aleca Baldwina, koji ju je upucao na snimanju filma Rust misleći da koristi lažne metke, sada je o tragediji prvi put progovorio i udovac nesretne žene.

Za emisiju Today NBC-a da vjeruje da su Baldwin i "industrijski standardi koji se nisu prakticirali" odgovorni za smrt njegove pokojne supruge.

"Ideja da osoba koja drži pištolj i puca nije odgovorna, za mene je apsurdna. Sigurnost oružja nije bila jedini problem na tom skupu. Postojao je niz industrijskih standarda koji se nisu prakticirali i postoji više odgovornih strana", izjavio je Matthew Hutchins.

image

Ubijena snimateljica Halyna Hutchins.

SONIA RECCHIA/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nema kraja lošim vijestima: Obitelj poginule snimateljice tuži Aleca Baldwina zbog njene smrti na setu

Osim što je obitelj snimateljice tužila Baldwina, tužba je uručena i produkcijskim tvrtkama filma, producentima i drugim ključnim članovima ekipe.

"Nastavljamo surađivati ​​s vlastima kako bismo utvrdili kako je bojeva municija uopće stigla na set filma Rust. Svaka tvrdnja da je Alec bio nepromišljen potpuno je lažna", rekao je Aaron Dyer, odvjetnik glumca i drugih producenata filma, u izjavi za CNN u vrijeme podnošenja zahtjeva.

Čitajte i: Nevolje za holivudskog glumca: Alec Baldwin našao se na meti novih optužbi, ovog puta za duševne boli

Ova tragedija mogla se spriječiti da u pištolju nisu bili pravi, već lažni meci, no kada je Baldwin uperio pištolj prema snimateljici i opalio, već je bilo prekasno. Baldwinu je ranije oduzet i mobitel kao jedan od ključnih dokaza te bizarne nesreće.

Linker
28. travanj 2024 20:20