Sama svoj trol

Anna Kendrick za Gloriju: ‘I ja se borim s brojnim sumnjama i nisam uvijek raspoložena za druge‘

Američka glumica otkriva kako joj je bilo sinkronizirati princezu Lalu u animiranom nastavku filma o trolovima, kako se opušta i zašto se na Twitteru najradije zafrkava na vlastiti račun.

Blijeda, čudna i jako niska. Opis je koji je holivudska zvijezda Anna Kendrick (35) sama objavila na Twitteru, pokazavši autoironiju i dovoljno samopouzdanja da zna da loši komentari ne mogu umanjiti njezina glumačka dostignuća.

Djevojka rođena u Portlandu, u obitelji računovotkinje i profesora povijesti, još je kao 12-godišnjakinja nastupila u brodvejskom mjuziklu “High Society” i zaslužila nominaciju za prestižnu kazališnu nagradu Tony.

image
Anna Kendrick kao Lala i Justin Timberlake kao Branch u animiranom filmu 'Trolovi: Svjetska turneja'.
© 2019 DREAMWORKS ANIMATION LLC

Prelazak na veliki ekran donio je nove uspjehe - od uloge u filmskom serijalu “Sumrak saga” i nominacije za Oscara za film “Ni na nebu, ni na zemlji” do posuđivanja glasa raspjevanoj princezi Lali u crtiću “Trolovi” iz 2016. Lala je bila i povod našem razgovoru jer joj se glumica vratila u nastavku “Trolovi: Svjetska turneja”, koji se prikazuje u hrvatskim kinima.

Glas u crtiću posudio je i Justin Timberlake, jeste li dijaloge snimali zajedno?

- Producenti nam to više ne dopuštaju jer se previše zabavljamo i jedno drugome upadamo u riječ. Mi se zafrkavamo, a snimatelj zvuka čupa kosu jer ništa što smo snimili nije upotrebljivo.

Zafrkantski dojam ostavljate i svojim objavama na Twitteru, bojite li se da će drugi početi misliti da se neozbiljni?

- Posljednje desetljeće moj je život bio posvećen poslu. Ne žalim se, tako sam sama odabrala, ali sam shvatila da mi je potrebno više opuštanja. Jedan od tih ventila je i Twitter gdje se slobodno mogu šaliti na svoj račun.

image
Na premijeri filma 'Trolovi: Svjetska turneja'
BORDEAUX/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Kako se još opuštate?

- Pokušala sam s meditacijom, ali čini mi se da nešto radim pogrešno. Umjesto da se tijekom vježbi moj mozak isprazni, on ubaci u višu brzinu pa sam još napetija. Uglavnom brinem o stvarima na koje ne mogu utjecati, kao što je očekivanje da kao glumica moram biti snažna i ekscentrična. I ja se borim s brojnim sumnjama i nisam uvijek raspoložena za druge, već želim biti sama i ljenčariti.

Mislite li da ćete se i treći put vratiti u svijet Trolova?

- Naravno, ovi filmovi su mi jako zabavni. Kad smo radili prvi film, dobila sam e-mail s porukom da trebam doći natrag u studio snimiti još nekoliko dijaloga. Bila je to jedina poruka koja me doista razveselila.

Linker
21. travanj 2024 17:21