Tužni dani velike obitelji

Biserka Petrović brinula je o suprugu do zadnjeg mu dana: ‘Živjeli smo u Draženovom stanu, čuvali uspomenu na njega...‘

Otac Dražena Petrovića otišao je u 94. godini, a bit će pokopan blizu sina na zagrebačkom Mirogoju. Trinaest godina bio je prikovan za krevet, a o njemu se brinula njegova supruga Biserka koja nam je i potvrdila tužnu vijest.

"Je, istina je. Moj suprug je zaspao jutros u četiri sata na Odjelu intenzivne njege u Vinogradskoj bolnici. Posljednja dva dana nije mu bilo dobro i hitna ga je odvela večer prije, ali nije mu bilo pomoći. Znate, bez obzira na godine teško se pomiriti s takvim gubitkom. Otišao je tiho i mirno kako je i živio, samo dva mjeseca prije 94. rođendana", kazala nam je tužna Biserka Petrović povodom gubitka supruga Joleta Petrovića o kojem je brinula posljednjih trinaest godina od kada ga je moždani udar prikovao za krevet.

No, koliko mu je ta bolest uzela kretanje, nije i bistar um, zbog čega ga njegova supruga nikada nije dala u dom, već je sama o njemu preuzela brigu. Roditelji proslavljenog Dražena Petrovića prošli su i veliku tugu i bol zbog preranog gubitka našeg košarkaškog Mozarta što ih je još više zbližilo.

image
Biserka će supruga pokopati na Mirogoju kraj groba svog sina.



DAMJAN TADIĆ/CROPIX

"Nikada svoju bol nismo dijelili s unucima, djecom našeg sina Ace, jer zašto bi djeca odrastala uz suze bake i djeda. Živjeli smo u Draženovom stanu u Zagrebu, čuvali uspomenu na njega i koliko god su mom Joletu liječnici nakon moždanog udara davali samo šest mjeseci života.

No, proživjeli smo zajedno još punih trinaest godina, ljeti smo po tri mjeseca provodili na moru, u našem Šibeniku gdje je uživao i uvijek nekako došao k sebi. I sve je bilo dobro do nedavno.

Posljednja dva tjedna osjećao se dosta loše, a stanje mu se pogoršalo prije dva dana kada sam pozvala hitnu pomoć. Nisam željela da ga vode u bolnicu, ali su me uvjerili da mu se može pomoći. Naime, ako je već morao otići, voljela bih da se to dogodilo doma. No tako je kako je, morat ću preživjeti i ovaj gubitak", ispričala nam je Biserka Petrović i otkrila kako će njezin suprug po vlastitoj želji biti sahranjen u krugu obitelji, a vječno počivalište bit će mu kraj groba njegovog sina Dražena Petrovića na zagrebačkom Mirogoju.

Linker
11. travanj 2024 04:35