NEMA PREDAJE

Dok svijet tuguje, ona je jedva dočekala ovaj trenutak: Jednoj od najljepših žena svijeta napokon se vratio suprug

Tom Brady, suprug Gisele Bundchen i najbolji razigravač u povijesti američke nogometne lige NFL, okončao je svoju veličanstvenu karijeru čemu se posebno veseli njegova supruga.

Sportski komentatori osamdesetih rekli bi da je Tom Brady nakon 22 sezone u NFL ligi i sedam osvojenih naslova prvaka u američkom nogometu objesio kopačke o klin, a mi se prisjećamo zanimljivosti koje su obilježile život jednog najpopularnijih sportaša u Sjedinjenim Državama.

image

Tom Brady sa sinovima Jackom i Benjaminom, te kćeri Vivian 2017.

DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK

KALIFORNIKACIJA ROĐENJEM

Punim imenom Thomas Edward Patrick Brady Jr. rođen je 3. kolovoza 1977. u San Mateu u Kaliforniji, dijelu megalopolisa San Francisca, koje se nalazi tridesetak kilometara južnije od gradskog središta. Odrastao je blažen među ženama - s tri starije sestre Nancy, Julie i Maureen u radničkoj obitelji Thomasa Bradyja i Galynne Patricije Johnson. Otac mu je podrijetlom Irac, a po majčinoj obitelji korijene vuče iz Njemačke, Norveške, Poljske i Švedske. Njegovi daljnji rođaci su baseball igrač Steady Pete Meegan koji je potkraj 19. stoljeća branio boje Richmond Virginiansa i Pittsburgh Alleghenysa, te Micheal Buckley Jr., koji je smatra prvim službenim američkim vojnim zarobljenikom u Drugom svjetskom ratu - u ruke Rommelovih trupa pao je u studenom 1941. u blizini Tobruka, grada na granici Libije i Egipta.

image

Proslava osvajanja Super Bowla

SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Odlazak najvećeg svih vremena: u mirovini će se napokon posvetiti svojoj mladoj ženi, bebici i - biznisu

JOE COOL KAO SPORTSKI UZOR

Kao klinac nije propuštao utakmice San Francisco 49ersa na stadionu Candlestick Park, a uzor mu je bio igrač Joe Montana kojeg su navijači odmila zvali nadimkom Joe Cool. U srednjoj školi igrao je nogomet, košarku i baseball, a kad se napokon odlučio za nogomet u prvoj sezoni nije dočekao pravu priliku sve dok se glavni razigravač (quarterback) nije ozlijedio. Da privuče pozornost zamolio je prijatelje da snimaju njegove utakmice, a onda je najbolje montirao i presnimio na videokazetu koju je poslao trenerima na sveučilištima na kojima je želio sportsku stipendiju. Na kraju je mogao birati i odabrao je Sveučilište u Michiganu.

image

Donald Trump dodijelio mu je nagradu za sportaša godine u izboru časopisa Sports Illustrated 2005.

ERIC WORKUM/STARPIX/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

IMPRESIVNA STATISTIKA

U NLF-u je u dresu s brojem 12 debitirao 2000. za New England Patriotse, klub iz Bostona kojem je ostao vjeran do 2019., a zadnje dvije sezone igrao je za Tampa Bay Buccaneerse s Floride. U 22 sezone osvojio je sedam naslova prvaka, pet puta je bio najbolji igrač finalne utakmice Super Bowla, tri puta je proglašen najboljim igračem lige, a 2007. u izboru agencije Associated Press okitio se titulom sportaša godine. Vraćao se i nakon teških ozljeda koljena, te nakon suspenzije zbog kontraverzne istrage o tome da je zahtijevao da lopta na domaćim utakmicama bude prilagođena njegovim uvjetima.

image

S partnericom, glumicom Bridget Moynahan na premijeri filma 'Ja, Robot' u Los Angelesu 2004.

CHARBONNEAU/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

LIK U SIMPSONIMA I VEGAN

O njegovoj popularnosti svjedoči podatak da je dvaput sinkronizirao vlastiti lik u 'Simpsonima', a bio je zaštitno lice šešira Stetson, te robnih marki Uggs, Under Armour, Movado, Aston Martin, Glaceau Smartwater i drugih, a 2016. pokrenuo je vlastitu liniju veganskih snackova od organskih, svježih, te industrijski neprerađenih namirnica.

image

Jedna od prvih zajedničkih fotografija Toma Bradyja i Giselle Bundchen 2007.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

OPROŠTAJNI SEKS

Američka glumica i model Bridget Moynahan, šest godina starija od njega, bila mu je prva djevojka koju je predstavio javnosti. Prekinuli su u prosincu 2006. nakon tri godine veze, a da su se prijateljski rastali svjedoči i rođenje njihovog sina Johna Edwarda Moynahana 22. kolovoza 2007. kojeg su zajednički odgajali.

image

Na Tjednu mode u brazilskom Sao Paulu s punicom Vaniom, puncem Valdirom i šogoricom Gabrielom 2015.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zajedno su prošli sve! Upoznajte Mariju Franciscu Perello, ženu iz sjene najvećeg tenisača svih vremena

FATALNI SPOJ NA SLIJEPO

Tom Brady je u prosincu 2006. započeo svoju vezu s brazilskim topmodelom Gisele Bundchen (41) s kojom se upoznao na spoju na slijepo, tzv. blind dateu. Vjenčali su se 26. veljače 2009. u Santa Monici u Kaliforniji: sina Benjamina Reina (12) dobili su u prosincu iste godine, a kći Vivian Lake (9) rođena je u prosincu 2012.

image

Sa suprugom Gisele Bundchen na gala zabavi posvećenoj Alexanderu McQueenu u New Yorku 2011.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

ŽIVOT NA ČETIRI ADRESE

Brady i Bundchen žive na četiri adrese: imanje im je u Brooklineu u Massachusettsu, posjeduju kuću u naselju Silo Ridge u blizini New Yorka, vikendicu u Yellowstone klubu u Big Skyju u Montani, te vilu u Indian Creeku na Floridi.

image

Gisele Bündchen i Tom Brady na Met Gali u New Yorku 2014.

HENRY LAMB/PHOTOWIRE/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

STROGI REŽIM PREHRANE UZ TRANSCENDENTALNU MEDITACIJU I JOGU

Usredotočenost i koncentraciju održava transcendentalnom meditacijom i jogom, uravnoteženom prehranom u kojoj je 4/5 pretežito lužnatih namirnica, strogom dnevnom rutinom, pa u krevet odlazi i ujutro ustaje uvijek u isto vrijeme. Razvio je i vlastitu metodu TB12 koja uključuje i dnevnu konzumaciju ogromne količine vode (koja iznosi najmanje polovicu tjelesne težine). Iz svoje veganske raw food prehrane je, pak, izbacio gotovo sve voće, gljive, rajčice, paprike, patlidžan, kavu, šećer, brašno, žitarice koje sadrže gluten, krumpire, kruh..., a sljedbenici njegove metode su i svi članovi Bradyjeve obitelji.

Linker
23. travanj 2024 20:58