ISTRESLA DUŠU

Ispovijest milijarderke o razvodu od Billa Gatesa: ‘Bila sam bolesna od laži‘

Melinda French Gates u televizijskom razgovoru za jutarnji show američke televizije CBS objasnila je što je dovelo do raspada braka s osnivačem Microsofta.

Teksaška milijarderka Melinda French Gates koja se nakon 34 godine veze i 27 godina braka lani razvela od Billa Gatesa, jednog od najimućnijih i najutjecajnih ljudi na svijetu, s kojim je podigla troje djece Jennifer, Rory i Phoebea Gatesa, prvi je put progovorila o razlozima koji su doveli do kraha njihova zajedničkog života.

image

Melinda Gates na rubu suza u jeku lanjske brakorazvodne parnice od Billa Gatesa

SHUTTERSTOCK

U svom prvom televizijskom intervjuu nakon završetka brakorazvodne parnice koja je okončana početkom kolovoza prošle godine, Melinda je gostovala u jutarnjem showu voditelja Gaylea Kinga na američkoj postaji CBS, te pred kamerama odgovorila na neka pitanja koja duže vrijeme intrigiraju svjetsku javnost.

image

Melinda i Bill Gates na konferenciji Poslovne škole Sveučilišta Columbija 1999.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Kraj još jedne velike ljubavi: Zajedno su prošli najveće životne izazove, a uskoro su trebali proslaviti 19 godina veze!

"Svakako vjerujem u moć oprosta i iskreno sam mislila da ćemo nakon svega uspijeti prevladati napukline i razlike koje su se u našem odnosu pojavile", započela je svoju ispovijest Melinda Gates.

"Nije se radilo o nekom konkretnom događaju, niti se naš svijet urušio preko noći. Riječ je bila o mom općem osjećaju da te okolnosti u kojima smo se zatekli nisu dobre za moje zdravlje, da među nama više ne postoji bazično povjerenje koje je temelj svakog zdravog odnosa", nastavila je Melinda Gates.

image

S kćerkom Jennifer Gates na dodjeli Glamourovih nagrada za ženu godine u New Yorku 2013.

HENRY LAMB/PHOTOWIRE/BEI/SHUTTERSTOCK

Par je svjetsku javnost 3. svibnja lanjske godine šokirao zajedničkom objavom da se razvodi, a jedan od razloga bila je i nedavna interna istraga u kompaniji koju su zajednički stvarali o neprimjerenom odnosu njezina supruga s jednom od zaposlenica - prije dva desetljeća.

"Microsoft je potvrdio vijesti da je 2019. pokrenuta istrga o intimnom odnosu Billa Gatesa i zaposlenice kompanije što se dogodilo 2000. Kroz istragu je Microsoft omogućio snažnu podršku odvjetničkom timu zaposlenice koja je i zatražila da se provede istraga", objavljeno je u dnevniku The Washington Post.

image

S francuskom predsjednikom Emmanuelom Macronom lanjskog ljeta u Elizejskoj palači u Parizu

ALFONSO JIMENEZ/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Nisu zajedno već nekoliko mjeseci: Kralj ljubavi prekinuo je s dugogodišnjom djevojkom

U televizijskom razgovoru Melnida nije decidirano odgovorila kad je i kako saznala za taj događaj, ali je zato progovorila o svojim strahovima i bijesu.

"Mislim da je vrlo važno reći da sam tih dana isplakala dušu ležeći na podu razmišljajući kako je do toga došlo, hoću li se od toga moći oporaviti i kako dalje. Sigurno sam bila i ljuta, jer je ljutnja neminovni dio procesa žalovanja. Bolno je shvatiti da gubite ono što ste mislili da vam pripada zauvijek, do kraja života", izjavila je.

image

S bivšim suprugom na svečanosti dodjele počasnih doktorata Sveučilšta u Cambridgeu 2009.

GEOFFREY ROBINSON/SHUTTERSTOCK

Iako joj je trebalo vremena da prevlada te osjećaje trenutačno, kaže, osjeća da je uspjela okrenuti novu stranicu u svom životu i uzbuđena je zbog svih izazova koje joj život nosi.

U najavi emisije koja je emitirana u četvrtak 3. ožujka voditelj Gayle King je naglasio da cijeli razgovor nije vođen o privatnom životu te iznimno snažne i ispunjene žene, te da Melinda u njegovom studiju niti u jednom trenutku nije podlegla samosažaljenju.

image

Princa Williama upoznala je 2014. na dodjeli priznanja Kraljevskog instituta za međunardnu suradnju

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Novi trend u odnosima sugerira da je sasvim ok odmah nakon prekida dejtati nove ljude

Za to nema niti razloga: nakon razvoda raspolaže osobnim bogatstvom od šest milijardi dolara koje velikim dijelom ulaže u filantropske i humanitarne projekte.

Linker
18. travanj 2024 08:06