Pobjeda u petom setu

Iza kiše uvijek dolazi sunce: Nakon teške godine Goran i Nives Ivanišević ovog ljeta zasluženo uživaju

Bivši tenisač i uspješan trener i njegova supruga voditeljica ovog ljeta proživljavaju neke od najljepših trenutaka, koji su im u život došli potpuno zasluženo.

Goran i Nives Ivanišević zasluženo uživaju ovog ljeta - toliko je bilo razloga za veselje - od 20. obljetnice velikog Goranovog uspjeha na Wimbledonu kada je osvojio taj prestižan turni sve do prošlotjednog priznanja u vidu primanja Gorana Ivaniševića u tenisku Kuću slavnih. Na svečanosti održanoj u Newportu pratila ga je supruga Nives, a on joj se tijekom svečanog govora zahvalio na svemu.

Nakon povratka Goran ne miruje, nego je otišao u Umag gdje se održava ATP turnir, dok je istovremeno Nives u mislima još uvijek u svečanim trenucima koji su im priređeni u Sjedinjenim Državama.

Ako se sreća može zaslužiti onda ju je zaslužio ovaj složan i skladan par dok ovo ljeto uživaju u plodovima svog rada i uspjeha. Primanje u Tenisku kuću slavnih trebalo se održati prošle godine, no korona i brojne nedaće koje su s njom (i bez nje) došle, ovaj su svečani trenutak ipak odgodile za ljeto 2021. Goran je još u siječnju 2020. saznao da će ući u Tenisku kuću slavnih, zajedno sa Španjolkom Conchitom Martinez. Ta ga je vijest zatekla u Australiji gdje je s Novakom Đokovićem sudjelovao na Australian openu.

"Znam da ću biti nervozan. Znam da će sve moje pripreme vjerojatno ispariti kad se popnem na pozornicu u Newportu pa ću morati smisliti nešto drugo. Ali nema veze. Znam što želim reći, kome želim zahvaliti. To je najvažnije. Još nikada nisam bio u Newportu i veselim se", kazao je Ivanišević na konferenciji za novinare u siječnju 2020.

Čitajte i: Nitko nikad kao Goran Ivanišević: Wimbledon je osvojio u istim čarapama, a pomoću Slavice Ecclestone vratio se u Split

No prošlog ljeta, nije bilo slavlja, putovanja i svečanosti, bila je sasvim drugačija situacija. Sve je započelo svojevrsnim debaklom humanitarnog teniskog turnira Adria Tour u Zadru - kada su brojni sudionici među kojima i Goran bili pozitivni na koronavirus - a zatim se ispostavilo da je točna ona izreka nevolja nikada ne dolazi sama.

Nevolja ide na nevolju

Goranova supruga Nives proživljavala je najteže dane u životu, kada joj je početkom srpnja preminula majka. U trenutku kada joj je umrla majka Vesna, nakon teške bolesti, njezin suprug Goran bio je u samoizolaciji zbog koronavirusa.

"Nažalost, nakon dva negativna testa u posljednjih 10 dana, upravo sam saznao rezultate današnjeg, trećeg testa i on je pozitivan na Covid-19. Osjećam se dobro i nemam nikakvih simptoma. Želim obavijestiti sve koji su bili u kontaktu sa mnom na činjenicu da sam Covid-pozitivan i zamoliti ih da poduzmu sve potrebne korake da zaštite sebe i svoje bližnje. Ja nastavljam s ranije započetom samoizolacijom. Želim svim zaraženima što skoriji oporavak", objavio je 26. lipnja naš slavni tenisač na svom službenom profilu na Instagramu.

Čitajte i: Nakon dva negativna testa! Ivanišević ipak pozitivan na koronu

Među oboljelim igračima, kao ni kod Gorana, srećom nije bilo težih posljedica bolesti. Sam turnir koji je bio humanitarnog karaktera i trebao je vratiti optimizam nakon šoka od prvog lockdowna, no doživio je svojevrstan debakl. Finale turnira moralo je biti otkazano nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov na Instagramu objavio da je pozitivan na koronavirus, nakon toga svi sudionici su testirani. Osim Dimitrova, pozitivne rezultate dobili su i Borna Ćorić kao i srpski tenisač Viktor Troicki, kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Paniki te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

No, iako je sama bolest za našeg Gorana prolazila bez većih posljedica, prava se životna drama odvijala u Zagrebu - kada je njegova voljena Nives, koja je i sama bila određen broj dana u samoizolaciji, izgubila majku. Dirljivu posvetu voljenoj mami Vesni Nives je objavila 3. srpnja - tjedan dana od Goranove objave da je pozitivan na koronu.

Čitajte i: Najteži dani Nives Ivanišević, otišla je njezina voljena majka: 'Naučila me da budem jaka i kad se lomim!'

"Ima jedna žena.. koja nikad nikom ništa loše nije napravila. Koja je uvijek sve stavljala ispred sebe. Koja je bila podrška u svim trenucima i uvijek tražila ono dobro u ljudima, čak i kad nitko drugi to nije mogao vidjeti u njima. Borila se stalno za pravdu i za malog čovjeka, nije mogla podnijeti tuđu patnju i bol, radije bi to preuzela na sebe...Hvala što si bila baš moja mama, što si baš moj život učinila takvim da ga nikad ne bi mijenjala s nikim. Ti si sve. Kraljica, majka, žena, uzor. I kako bi rekle sve ove jake koje volim i znam: Putuj Mamice! Volim te", napisala je Nives za svoju voljenu majku Vesnu Čanović.

Goran je izolaciju provodio na zadarskom području, a konačno je mogao izaći 13. srpnja. "Nakon dva negativna i dva pozitivna testa, došao je na red moj omiljeni, peti set. A znate da sam uvijek bio nezgodan u petom setu... Napokon negativan i napokon mogu na slobodu nakon tri tjedna izolacije. Veliko hvala Falkensteiner hotelu i osoblju koje mi je kuhalo i nosilo hranu, posebno gospođi Ljubici. Veliko hvala i doktorima na brizi, a posebno hvala i jednom ludom Šibenčaninu, prepoznat će se sam! Zadre, hvala ti što si mi mjesec dana bio sjajan domaćin, sad smo se zbližili na još posebniji način. Vidimo se u nekim ljepšim okolnostima, ali ipak ne tako skoro. Čuvajte se, ljudi, a svim zaraženima što brži oporavak!", napisao je Ivanišević da konačno smije izaći iz hotelske sobe u kojoj je proveo tri tjedna.

Zajedno jači od svega

Čitajte i: Dirljive riječi koje je Goran Ivanišević uputio svojoj Nives dirnut će vas do suza: ‘Moja prelijepa supruga...‘

Nives i Goran nisu nikada javno govorili o brojnim teškim trenucima, no s vremena na vrijeme i to rade kontinuirano, nježnim objavama ostavljaju trag o tome koliko znače jedno drugome. Vrhunac je možda bio Goranov govor na svečanosti primanja u Kuću slavnih, kada joj je posvetio posebno dirljive riječi.

"Kad sam ja počinjao biti dobar (tenisač), ona je još bila djevojčica. Nije znala za mene, niti je znala išta o tenisu. Dvadeset i nešto godina poslije stoji ovdje iznimno ponosna i prelijepa. Hvala ti na podršci i ljubavi."

Nakon duge zime, njegovih angažmana kao trener svjetskom asu Novaku Đokoviću u kojima redovito pobjeđuju, brojnih posveta voljenoj Nives, kao i njenih njemu, rođendana, blagdana, naprosto življenja dan po dan - konačno su dočekali svoj vlastiti peti set - uživanje u plodovima svog marljivog rada i truda da u životu uvijek gledaju pozitivnu stranu.

Linker
19. travanj 2024 14:03