Voli biti sam

Janko Popović Volarić lud za avanturama: Nakon puta u Beograd priznaje kako mu sve više godi samački život

Zagrebački glumac nedavno je na dva kotača prešao dionicu od Zagreb do Beograda, a kako njegov samački život traje već neko vrijeme, strahuje da bi mu se to moglo svidjeti.

Bicikl vozim rijetko, ali sam sklon avanturama, objašnjava za Gloriju glumac Janko Popović Volarić (41) zašto je nedavno iz Zagreba na dva kotača krenuo u Beograd na dogovor i probno snimanje za seriju “Druga šansa” redatelja i glumca Nikole Koje. I nije mu to bila prva slična pustolovina. S redateljem Neviom Marasovićem 2013. je preko Velebita putovao do Splita, a taj su put njih dvojica ponovila i potkraj kolovoza, kroz Liku i Dalmatinsku zagoru.

- S obzirom na to da ni Nevio ne vozi bicikl po gradu, ovakve duge vožnje baš su nam izazovne. Otpratio me on i dio puta prema Beogradu. Mislio sam, lijepo je vrijeme pa zašto ne bih krenuo biciklom - kaže glumac, koji za takva putovanja nema posebnu opremu, nego u malim bisagama nosi samo nekoliko majica i osnovni pribor za higijenu. Vozi cestovni bicikl, a na put je krenuo ležerno kao i uvijek, bez nekih posebnih fizičkih priprema.

image
Četiri dana trebala su mu da od Zagreba dođe do Beograda.
PRIVATNA ARHIVA

Čitajte i: Janko Popović Volarić opet je solo! Nakon svih ljubavnih neuspjeha - glumac ima romansu sa samačkim životom

- Prvi sam dan psovao samog sebe što mi je tako nešto palo na pamet jer sam vozio po državnoj cesti gdje je promet gust, naročito u blizini Zagreba. Kasnije sam ulovio ritam, ušao u neku zen fazu i počeo uživati u vožnji i krajoliku - kaže Janko, koji je udaljenost od 500 kilometara prešao za četiri i pol dana. Dakle, svaki dan oko 100 kilometara, na čemu bi mu pozavidjeli i fizički spremniji biciklisti. No, ova posljednja avantura na koju je krenuo 18. rujna bila je samo u jednom smjeru. U Zagreb se, kaže, ležerno vratio za oko 45 minuta vožnje avionom.

- Bicikla mi je dosta, ne želim ga ni vidjeti. Vratio sam ga ovih dana u Zagreb autom, kad sam ponovno išao u Beograd na snimanje serije - smije se glumac, kojem je trebalo nekoliko dana da mu se tijelo oporavi od velikog napora. Bolio ga je svaki mišić, a problem je riješio njemu omiljenom tajlandskom masažom. Doduše, volio bi otići autom u Provansu i tamo biciklom obići sve ljepote juga Francuske, ali to će još neko vrijeme pričekati.

Za sada ga čeka još nekoliko odlazaka u Beograd zbog snimanja serije u kojoj, među ostalima, glumi uz Voju Brajovića i Anicu Dobru, ali tamo ide i zbog svog sina, 23-godišnjeg Davida koji studira audio inženjering.

image
Ekstremna putovanja nisu nikakva novost za Janka. Ovog je ljeta biciklirao i do mora.
PRIVATNA ARHIVA

- Studira već dvije godine, ali je proteklu, pandemijsku, proveo u Zagrebu i radio za Novu TV kao ton-majstor na seriji “Dar Mar”. Njega od filma i televizije više zanima glazba, a odlaskom u Beograd riješio se staraca pa uživa u studentskom životu i slobodi - kaže glumac, koji također posljednjih mjeseci živi sam.

- Volim biti u vezi, ljubav mi je važna, ali mi se sve više sviđa biti solo, samo se bojim da ću se navi- knuti na takav život. Spretan sam u svim kućanskim poslovima, čak mogu reći da me opuštaju, a najviše me veseli kuhanje. Imam super prijatelje koji uglavnom nisu iz mog glumačkog svijeta, volim izlaziti, a posljednjih godina ne mogu živjeti bez odlazaka u prirodu. Na Sljemenu sam obavezno jednom tjedno, šetam i po okolnom gorju, ali bez nekog zadanog cilja. Kod mene je to sve ležerno i neambiciozno - kaže Janko.

Ove jeseni planirao je, doduše, s glumcem Vedranom Mlikotom ići na Himalaju, no od te su pustolovine morali odustati jer je Nepal zbog pandemije donedavno imao zatvorene granice.

Čitajte i: Suradnja s ocem! Janko Popović Volarić i njegov sin David rade zajedno

image
Glumac se iskreno nada da će mu se ostvariti želja o trekkingu podno Himalaje.
PRIVATNA ARHIVA

- Želio sam vidjeti Himalaju, ali iz podnožja, sa staza za trekking koje mogu svladati i amateri bez alpinističkih ambicija. Nadam se da će nam to jednom i uspjeti. Otkako sam u posljednje vrijeme usporio poslovni tempo, imam više vremena za sebe, volio bih uživati u nekim nedosanjanim putovanjima i avanturama - kaže glumac, kojeg trenutno gledamo kao jednog od članova žirija “Supertalenta” na Novoj TV

Veseli se skorom snimanju emisija uživo gdje će pred njima nastupati najtalentiraniji - iako se on sam nikada ne bi prijavio u tu emisiju kao natjecatelj. - Jednostavno nisam taj tip niti znam koji bih to talent mogao pokazati. Nisam baš neki pjevač, a za ples imam dvije lijeve noge - smije se.

image
Janko Popović Volarić u 'akciji'.
PRIVATNA ARHIVA

Emisiju smatra zabavnom i korisnom platformom za mlade i one nešto starije koji svoje talente do sada nisu imali gdje pokazati. A koliko su različiti natjecatelji, toliko su po temperamentu i interesima različiti i članovi žirija u kojem uz njega sjede operna pjevačica Martina Tomčić, plesač i ekonomist Davor Bilman i pjevačica Maja Šuput. Janko Popović Volarić ni danas se ne može načuditi kako su organizatori uspjeli u žiri odabrati četvero toliko različitih ljudi.

- S obzirom na to da bismo se teško ikada našli u istom društvu, nevjerojatno je kako smo od prve kliknuli. Imamo i svoju WhatsApp grupu, tako da smo u kontaktu i kad ne snimamo, a kada se nakon nekoliko mjeseci ponovo nađemo u studiju, zabav- ljamo se kao da smo se dan prije rastali. Zato jedva čekam skoro snimanje polufinalnih i finalnih emisija da se opet družimo i vidimo što se kome u međuvremenu dogodilo u životu - kaže glumac.

Linker
15. travanj 2024 21:50