Hollywood na Jadranu

Jedni od najcijenjenih holivudskih supružnika stižu u Hrvatsku kao gosti drugog Ponta Lopud festivala

Glumica Frances McDormand i redatelj Joel Coen na otočiću ispred Dubrovnika održat će masterclass radionice za ljubitelje sedme umjetnosti.

Drugo izdanje Ponta Lopud počinje 22. lipnja na otok Lopudu, a tijekom šest dana trajanja ovog festivala gosti će imati priliku družiti se s jednima od najvećih filmskih "faca": glumicom i producenticom Frances McDormand te s redateljem, producentom i scenaristom Joelom Coenom.

Supružnici Coen i McDormand u sklopu festivala održat će zajedničke i pojedinačne radionice na kojima će govoriti o svojim karijerama, iskustvu zajedničkog rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima u procesu nastanka filma.

image

Supružnici s glumcem Denzelom Washingtonom.

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Frances McDormand već dugo vremena smatra se jednom od najznačajnijih živućih glumica. Svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava i kritiku i publiku. Uloge u filmovima kao što su „Fargo“, „Tri plakata izvan grada“, „Zemlja nomada“, „Spaliti nakon čitanja” i brojne druge, stalno podižu standarde onog što smatramo glumačkom vještinom. Dobitnica je četiri zlatna kipića Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, za svoj rad nagrađena je i Emmyjem te priznanjem Tony, a prošle godine postala je prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film „Zemlja nomada".

Čitajte I: NEVJEROJATNA ŽIVOTNA PRIČA DOBITNICE OSCARA: MAJKA JU JE DALA NA POSVOJENJE, A TEŠKA SUDBINA ZADESILA JE I NJEZINOG SINA

Američki redatelj, scenarist i producent Joel Coen četiri je puta ovjenčan Oscarom, ali i Zlatnom palmom u Cannesu. Zajedno s bratom Ethanom već četiri desetljeća stvara nezaboravna autorska ostvarenja, stojeći iza filmova kao što su „Nema zemlje za starce“, „Fargo“, „Barton Fink“, „Veliki Lebowski“, neizostavnim naslovima filmskih antologija.

Uz masterclass radionice s dvoje slavnih gostiju te stručnih programa za snimateljice, u šest festivalskih dana planirane su i večernje filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama pod zvijezdama, u izuzetnom ambijentu tvrđave Franjevačkog samostana Lopud 1483. te plaže RMH Lafodia Sea Resorta.

Linker
20. travanj 2024 06:58