TONCI PLAZIBAT/CROPIX
dirljiva objava nakon teškog stresa

Martina Mlinarević Sopta i njezina kći doživjele težu prometnu nesreću: ‘Živu glavu smo izvukle‘

Ambasadorica BiH u Češkoj i proslavljena spisateljica nedavno je sa svojom Unom doživjela prometnu nesreću u Pragu. Martina Mlinarević Sopta pretrpjela je veliki strah, a potom doživjela nešto što joj je vratilo vjeru u ljude.

Književnica i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, Martina Mlinarević-Sopta, doživjela je u Pragu prometnu nesreću. "U petak smo Una i ja imale prometnu nesreću s našim privatnim automobilom u kojeg se, oduzevši nam prednost direktno zabio drugi automobil. Uz veliku materijalnu štetu i pretrpljen stres i Unin strah, živu glavu smo izvukle, i nas dvije i gospodin za volanom preko puta nas", napisala je Mlinarević-Sopta na svom Facebooku.

Čitajte i: Poznata književnica prisjetila se najtežih trenutaka u svom životu prije velike časti

Mladić iz obližnje trgovine nesebično je priskočio u pomoć

"U dosta prometnoj ulici u Pragu, iz radnje koja se bavi prodajom rasvjete, istrčao je odmah jedan mladić zbog kojeg i pišem ova slova. Pomogao nam je na licu mjesta, smirivao i grlio Unu, razgovarao s policijom, prevodio, darovao Uni jednoroga koji svijetli", prisjetila se Martina.

Čitajte i: Martina Mlinarević svijetu hrabro pokazala kako žena izgleda nakon mastektomije: 'Ništa mi od mene karcinom nije uzeo'

"Danas smo ponovo otišli u njegovu radnju da ga posjetimo i da mu uručimo makar mali poklon u znak zahvale, i ono najvažnije da mu poželimo dobrodošlicu u našu Ambasadu, naš dom, Bosnu i Hercegovinu. Jer jednorozi u zemlji dobrog vojaka Švejka, zaista postoje. I zovu se Ondrej. Prodaju rasvjetna tijela i nesebično priskoče u pomoć u najtežem trenu", završila je dirljivu objavu spisateljica koja već nekoliko godina živi u Češkoj kao ambasadorica.

Linker
15. rujan 2021 14:25