zlatni dečki

Medalja za povijest! Posebna motivacija braće Sinković: ‘Ne želite takvi doći doma ženama‘

Valent i Martin svoje su prve medalje u veslanju osvojili još 2000. godine kao klinci. Olimpijsko srebro osvojili su 2012. u Londonu, zlato u Rio de Janeiru, a povijest su ispisali u Tokiju. Najveća podrška, ističu, i ovoga puta bile su njihove žene - Antonela i Manuela.

Veslački duo Martin i Valent Sinković na Olimpijskim igrama u Tokiju ispisali su povijest – braća su osvojila zlato u dvojcu bez kormilara. Od prvog dana, otkako su ih supruge Antonela i Manuela s njihovim roditeljima ispratile u zagrebačkoj zračnoj luci, Sinkovići su isticali samo jedno. Za olimpijske pobjednike iz Rio de Janeira iz 2016. godine u obzir dolazi samo i isključivo medalja zlatnog sjaja. Unatoč ogromnom pritisku, Sinkovićima je to uspjelo. Nakon senzacionalnih taekwondaša Mateje Jelić i Tonija Kanaeta već na početku Olimpijskih igara, Hrvatska zahvaljujući Sinkovićima ima i treću medalju, i to drugu zlatnog sjaja!

image
Valent i Martin Sinković svoju su zlatnu medalju pokazali publici u Tokiju.
CHRIS COOPER/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Sanjajte dok ne bude vaša stvarnost. Povijest se piše, mi smo olimpijski prvaci", napisala su braća Sinković na svome službenom Facebook profilu, a čestitke dolaze sa svih strana. U HRT-ovom prijenosu netom nakon osvajanja medalje euforija Sinkovića bila je na maksimumu, obojica su slavila, a Valent je bio posebno emotivan zbog sina kojeg je sa suprugom Antonelom dobio u ožujku ove godine.

"Karlo, imam posebnog navijača", rekao je Valent.

image
Ovo im je treća olimpijska medalja.
CHRIS COOPER/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Ispisali smo povijest, svi su nas ispitivali o tome i nismo htjeli puno razmišljati. Iako, ispisali smo povijest i prije pet godina s prvim zlatom, a sada se upisali u veslačke anale", dodao je Martin. Obojica su u prijenosu pozdravila supruge za koje ističu da su im najveća podrška, a motivaciju zbog koje nisu mogli ostati ravnodušni prije utrke dao im je trener Nikola Bralić.

Čitajte i: Valent Sinković postao tata! Žao mi je što nisam mogao biti uz suprugu, jedva čekam primiti svoga sina u ruke'

"Rekao nam je trener Bralić da se moramo razveslati ako ne želimo kiseli kao krastavci doći doma ženama", rekli su te dodali kako je sljedeće u planu - odmor i samo odmor. A to su svakako i zaslužili nakon napornih priprema za OI u na jezeru Perući kod Sinja. Uz Olimpijske igre, veliko slavlje kod Valenta bilo je u ožujku ove godine kad je dobio prvog sina Karla. Zbog pandemije koronavirusa i mjera na snazi nije mogao biti uz suprugu dok je rađala. O prinovi u obitelji govorio je za Gloriju.

image
Valent Sinković sa suprugom Antonelom.
PRIVATNA ARHIVA

Čitajte i: Konačno zajedno! Valent Sinković stigao pred bolnicu po elegantnu suprugu i novorođenog sina

"Porod je prošao dobro i supruga se dobro osjeća. Žao mi je što nisam mogao biti uz nju, ali takve su mjere sada. Još ne vjerujem da sam postao tata! Ne mogu vam uopće opisati taj osjećaj, izvan sebe sam od uzbuđenja. Jedva čekam trenutak kada će izaći iz bolnice, da ih zagrlim i da primim svog sina u naručje", rekao nam je tada ponosni tata.

Linker
18. travanj 2024 10:36