Dobrodošli u Paris World

Mislili smo da znamo sve o Paris Hilton, a ona slika ulja na platnu i poslovno carstvo seli u virtualnu stvarnost

Američka nasljednica i poduzetnica sve što dotakne svojim potpisom pretvara u zlato: od glazbe, televizije, kozmetike i mode, te virtualnih iskustava koje odnedavno prodaje na svojoj digitalnoj platformi.

Američki supermodel Linda Evangelista svojedobno je ustvrdila da ne ustaje iz kreveta za manje od deset tisuća dolara. No, ta smrtnicima vrtoglava svota prava je sitnica za 40-godišnju Paris Hilton koja po satu zarađuje znatno više od toga. Njezina minimalna satnica, primjerice, za DJ pultom, za kojim je doduše sve rjeđe viđamo iznosi čak 30 tisuća dolara.

Paris Hilton zašla je u zrelu dob i više nije kao nekad glavna partijanerica svjetskog jet seta. Češće je se može vidjeti u kancelariji za radnim stolom nego na plesnom podiju, a u Novu 2022. je ušla objavom kako je na gejmerskoj platformi Roblox lansirala svoj virtualnu oazu zabave i neslućenih mogućnosti Paris World. Tako je postala jedna od prvih svjetskih celebrityja koji svoj potpis osim u stvarnom svijetu prodaju i u virtualnom. Paris World je ispunila digitalnim replikama svog doma u Beverly Hillsu, svog privatnog zrakoplova, jahte, te brojnim detaljima koje smo imali priliku vidjeti na njezinom višednevnom vjenčanju s Carterom Reumom potkraj lanjske godine.

Korisnici te digitalne platforme s avatarom Paris Hilton mogu ondje plesati, kuhati, puštati glazbu, putovati i zabavljati se, a zajedno su mogli dočekati i Novu godinu na proslavi čija je Paris bila domaćica.

Čitajte i: Praunuk austrijskog cara na originalan način obilježio ulazak u 2022. za ovo je trebalo ludosti i hrabrosti!

Poslovni model temelji se na naplati različitih virtualnih iskustava, ali i predmeta koje korisnici žele posjedovati i koristiti - u rasponu od odjeće i obuće do prijevoznih sredstava i kozmetike.

- Metaverse je digitalni svijet neslućenih mogućnosti: u Paris Worldu korisnici na jednom mjestu u kraćem vremenu mogu dobiti mnogo više toga nego u stvarnom svijetu. U virtualnoj stvarnosti moj svijet nije dostupan samo meni, nego svima - kaže Paris Hilton, koja je virtualne čari odlučila oploditi upravo u trenutku njihovog najvećeg rasta vrijednosti.

Zarada se samo povećava

Cijene digitalnih umjetničkih radova, zemljišta, kriptovaluta i svega ostalog što god možete zamisliti rastu nezamislivom brzinom, pa je tako mnoge staromodne ulagače nedavno zaprepastila cijena od 2,4 milijuna dolara koliko je netko u protuvrijednosti kriptovalute bio spreman izdvojiti za virtualno zemljište u Decentralandu, gejmerskoj 3D platformi otvorenog koda. Da ne spominjemo najpoznatiji NFT rad američkog umjetnika Beeplea koji je lanjskog ožujka prodan za 69,3 milijuna dolara, dok u stvarnom svijetu nije prodao nijednu grafiku za više od stotinu dolara.

Paris Hilton odmah je sve bilo jasno: ako joj tako dobro ide u stvarnom svijetu, gdje se vrijednost njezinog sobnog bogatstva procjenjuje na tristo milijuna dolara, red je bio da se čim prije okuša i u inovativnom biznisu budućnosti, gdje su mogućnosti vrtoglave zarade trenutačno, čini se, neiscrpne.

Pogotovo zato jer je njezino ime sinonim za luksuz, žensku samosvijest i poduzetništvo. Kad god se negdje pojavi i dalje privlači nevjerojatnu pozornost sa svojim platinastim kovrčama, savršenom figurom, visokim potpeticama, mikro-mini teacup pomerancima u naručju, te hrabrim modnim izborom.

image

Paris Hilton od svog je stila života napravila brend.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Paris Hilton odavno više nije partijanerica iz imućne obitelji, razmažena nasljednica hotelskog imperija: ti epiteti i etikete koji su je pratili na samim počecima odavno su postali stvar prošlosti, a sama Paris tek ponekad, kad joj to koristi, koketira s tim imidžem.

Čitajte i: Kad ga piješ, vidiš zvijezde: Priča o najpoznatijem šampanjcu na svijetu koji slavi stoljeće postojanja

Televizijski reality showovi, kontraverzne snimke seksa, uvjetne i zatvorske kazne danas su dio prošlosti s kojom Paris Hilton povezuju samo crveni tepisi na kojima se i dalje redovito pojavljuje.

No, u proteklih dvadeset godina izgradila je poslovno carstvo čija se vrijednost procjenjuje na više od milijardu dolara. Sve to je napravila sama, uz malu pomoć slavnog prezimena, jer je čak 97 posto obiteljskog nasljedstva zaključano u privatnoj zakladi i ona njime ne može samostalno raspolagati.

Njezini biznisi protežu se od kozmetike, čiju najveću vrijednost čini mirisna parfemska linija, vlasnica je više od pedeset trgovina, pretežito u Aziji i na Bliskom istoku u kojima prodaje torbice i odjeću sa svojim potpisom, a osim toga potpisuje i dvadesetak drugih brendova od modnih potrepština, donjeg rublja, beauty proizvoda i satova. Ne zaboravimo i njezine lukrativne DJ angažmane i glazbenu produkciju, s čime je svojedobno započela svoj put do zvijezda. Tome treba pridodati i dosad neviđeni kulinarski show čije prikazivanje započinje na Netflixu, a takvo strateški iznimno dobro raspoređeno carstvo, što god tko o tome mislio, ne može se stvoriti između dvije čaše šampanjca i dva pojavljivanja na crvenom tepihu.

Prednosti selidbe biznisa u virtualnu stvarnost imaju još jednu nezanemarivu prednost: svojim digitalnim carstvom Paris Hilton može upravljati s Maldiva, Malibua ili Pariza, gdje god se trenutačno nalazi bez osobnog pojavaljivanja pred kamerama, na crvenim tepisima ili gala partijima. Kako god i koliko god se stvari u poslu mijenjale, uzrečica da je vrijeme - novac, ostaje nepromjenjivo zapisana u kamenu.

Čitajte i:

Paris Hilton ima svoj kulinarski show, a kritiku na njezine posebne lazanje već je dao naš poznati kuhar

Paris Hilton tvrdi da inače ne vježba: Nasljednica objavila video u kojem pokazuje kako održava liniju

Trendove savladava bez problema! Urnebesna Paris Hilton nova je kraljica TikToka

Linker
18. travanj 2024 19:30