WireImage
Mnogobrojna obitelj

NEVOLJA ZA NEVOLJOM Tužna 20. godišnjica, na koju su saznali da neće proširiti obitelj

Velika želja slavnog britanskog chefa Jamieja Olivera da šesti put postane otac nije se ostvarila: njegova supruga Jools otkrila je da je baš na 20. bračnu obljetnicu imala spontani pobačaj - peti u posljednje četiri godine.

Umjesto na romantičnoj večeri, za 20. obljetnicu braka Jamie Oliver (45) i njegova supruga Juliette zvana Jools (45) - završili su u bolnici. Proslavljeni britanski kuhar i bivša manekenka trebali su šesti put postati roditelji, no dogodilo se ono od čega svaka trudnica strahuje - spontani pobačaj. O gubitku djeteta Jools je otvoreno govorila u podcastu Made by Mammas s voditeljicama Zoe Hardman i Georgiom Dayton.

"Nažalost, ovo mi je bio već peti spontani pobačaj te treći u nizu nakon rođenja najmlađeg djeteta. Iako smo Jamie i ja presretni što imamo petero djece, htjeli smo još povećati obitelj, ali vrijeme očito nije na našoj strani. Danas trudnoće nisu neuobičajene u kasnijim godinama, no moje tijelo ne reagira onako kako bismo željeli. Ipak, još ćemo pokušati, ne gubim nadu", rekla je Jools, dodajući da je suprug uz nju bio 24 sata i nije sigurna kako bi bez njega sve to podnijela. Dio svojih osjećaja prema Jamieju opisala je u javnom pismu, objavljenom za 20. godišnjicu braka.

Image: 544348548, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Headlinephoto Limited / Alamy / Alamy / Profimedia
Headlinephoto Limited / Alamy /
Jamie i Jools imali su tradicionalno englesko vjenčanje u lipnju 2000. - on je tada već bio globalna zvijezda

"Cijenim svakodnevne poruke koje mi šalješ, romantičan si, zabavan i savršen otac. Zajedno smo stvorili petero djece i izgubili naših pet malih zvijezda koje su na nebu", napisala je.

Još uvijek neće odustati

Jools je samo jedna u nizu poznatih žena koje svojim iskrenim pričama što ih dijele s javnošću žele skinuti stigmu s te teme, pomoći i drugima da prebrode takvo traumatično iskustvo, a osobito ženama koje su same, bez podrške bližnjih i okoline. Ona i Jamie, pak, dogovorili su se da će, s obzirom na njezinu dob, još sljedećih godinu dana pokušavati proširiti obitelj, a ako ne uspiju, zatvorit će to poglavlje u životu.

"Imam puno posla u kući, no svako malo provjerim poruke i pozive na njegovom mobitelu. Sigurno je sigurno", kaže Jools.

"Liječnik me pitao kako se osjećam psihički, kako sam doživjela ovaj gubitak. Prije Rivera imala sam dva pobačaja, nakon trudnoće i njegovog rođenja, koji su prošli bez problema, još tri. Razmišljala sam i shvatila da od prvog pobačaja, kad god bih ostala trudna, strahujem da neću uspjeti, ali ipak nastavljam dalje", otkrila je supruga Jamieja Olivera, dodajući da je majci i sestrama isprva tajila da je ponovno izgubila dijete jer je jedan od njenih spontanih pobačaja umalo kobno završio. Njena obitelj očito ne gleda blagonaklono na njihovu želju da još povećaju obitelj, smatraju da trebaju biti zahvalni što imaju petero zdrave djece - Poppy (18), Daisy (17) i Petal (11) te Buddyja (9) i Rivera (4) - i ne žele da si ona ponovno život dovede u opasnost.

Jamie Oliver, Jools Oliver and their family  pose with their new baby at The Portland Street Hospital on August 8, 2016 in London, England.
GC Images
Jamie i Jools sa svojim kćerima cvjetnih imena, Poppy, Daisy i Petal, te sinovima Buddyjem i Riverom

Jamie Oliver i Juliette Norton zaljubili su se još u srednjoj školi i nakon osam godina strastvene veze vjenčali se 24. lipnja 2000. On je tad već bio globalna kulinarska zvijezda jer je od 1998., kada se prvi put pojavio na televiziji, snimio čak trideset uspješnih kulinarskih serijala. Nadimak Goli kuhar prati ga od početka karijere, kad je za TV kuću Optomen snimio svoju prvu emisiju "The Naked Chef", čiji je naziv upućivao na - ogoljenu jednostavnost jela i recepata. Uspjeh na televiziji donio mu je velik novac pa je počeo otvarati restorane diljem svijeta - bilo ih je devedesetak, a onda je preklani doživio poslovni krah i sve zatvorio - objavio je 22 kuharice, a uskoro izlazi dvadeset i treća...

Nije sve teklo glatko

Ipak, uza svu ambicioznost i uspjeh, Jamie Oliver uvijek je pokazivao da mu je od svega toga važnija njegova obitelj. Nikada nije krio koliko voli svoju Jools, a još više koliko želi da postanu roditelji.

"Oduvijek smo iznimno vezani. Odgoj i brigu o djeci nikada nismo prepuštali dadiljama".

Prepun energije, sve je uvijek želio odmah i sad, pa je tako nakon vjenčanja silno želio da odmah dobiju dijete. No, nije im se odmah posrećilo pa su se odlučili za medicinski potpomognutu oplodnju i tako je u ožujku 2002. rođena njihova najstarija kći Poppy. Danas s petero djece žive u Claveringu u Essexu, njegovom rodnom kraju, kamo su se doselili iz Londona.

Goli kuhar dosad je objavio 22 knjige, a uskoro mu izlazi dvadeset i treća

"Oduvijek smo iznimno vezani. Odgoj i brigu o djeci nikada nismo prepuštali dadiljama, nego smo sve rješavali zajedno i uživali u svakom trenutku. Jamie me osvojio svojom neposrednošću, društvenošću i ambicioznošću te ljubavlju prema obitelji, a takav je i danas. Bio je uz mene na svakom porođaju", kaže Jools, dodajući da je svaki trenutak s Jamiejem nepredvidiv. Primjerice, zaprosio ju je na grobu njezina oca, na Badnjak 1999., jer je na taj način, objasnio je, zatražio blagoslov za njezinu ruku. Jools se trudi da suprug ostane na zemlji jer je u poslu izložen najrazličitijim izazovima pa ne preza ni od kontrole njegove vjernosti.

"Držim sva četiri kuta naše kuće, imam puno posla, no svako malo provjerim poruke i pozive na njegovom mobitelu, kao i sve profile na društvenim mrežama. Sigurno je sigurno", uz smijeh objašnjava Jools, koja se nedavno i sama upustila u poslovne vode. Počela je dizajnirati odjeću za bebe i malu djecu za tvrtku MotherCare, u kojoj je nekad i njena majka kupovala odjeću za nju i sestre, a tradiciju je nastavila i Jools, kupujući za svoje klince. Jamie ne krije koliko je ponosan.

"Ide joj odlično", kaže on. "No, Jools je u svemu dobra, osim u kuhanju. Stalno ponavljam kako joj je sve vrlo ukusno, iako to ne mislim. No, sitne laži spašavaju brakove, pa tako i naš".

Pročitajte i:

Zastrašujuća učenja Scijentološke crkve! Nakon smrti supruge, Travolta bi ih navodno mogao napustiti

Skupila je snage da spasi sina, no ne i sebe. Naya je poginula spašavajući svoje dijete

Život meksičkog glumca kao u telenoveli: 'Hepatitis C je najgore što mi se dogodilo'

Odrastao bez oca i bio na dnu: Žgoljavi klinac postao zvijezda teška milijune, a nema ni TV emisiju

Linker
18. travanj 2024 09:13