Tužna vijest

Šok u svijetu filma! Preminuo je glumac Ray Liotta: Otišao je u snu dok je snimao posljednji film

Liotta je prema prvim podacima preminuo u snu u Dominikanskoj Republici, rekao je njegov glasnogovornik, u toj je zemlji je snimao film "Opasne vode".

Glumac Ray Liotta, najpoznatiji po ulozi u gangsterskom filmskom klasiku "Goodfellas" ("Dobri momci), preminuo je u 68. godini, javljaju mediji, kako prenosi Deadline.

Liotta je prema prvim podacima preminuo u snu u Dominikanskoj Republici, rekao je njegov glasnogovornik za NBC News, u toj je zemlji je snimao film "Opasne vode".

image

Ray Liotta i zaručnica Jacy Nittolo

PROFIMEDIA

Ray Liotta je iza sebe ostavio kćer Karen i zaručnicu Jacy Nittolo s kojom se uskoro trebao vjenčati. Glumac je rođen 18. prosinca 1954. u Newarku. Počeo je glumiti u televizijskom projektu "Another World" i televizijskim filmovima prije nego što je prešao na veliko platno, ulogom u komediji "Something Wild" iz 1986. godine. Slava mu je snažno porasla nakon uloge mafijaša Hanka Hilla u klasiku Martina Scorsesea "Goodfellas" iz 1990. godine. Mnogi i danas tvrde da je to najbolji filma mafijaške tematike ikad snimljen.

Neobičan život

Glumčev život više je nalik na scenarij nekog filma, kao beba bio je napušten u sirotištu, a u dobi od šest mjeseci posvojili su ga gradska službenica Mary i vlasnik trgovine autodijelovima Alfred Liotta. Mary je bila škotskog porijekla, a Alfred, sin talijanskih imigranata.

Kada je malo porastao unajmio je privatnog detektiva da pronađe svoju biološku majku, kada ju je našao od nje je saznao da je uglavnom škotskog podrijetla. Studirao je glumu na Sveučilištu u Miamiju, na početku karijere je nastupao u mjuziklima.

Od 1997. do 2004. godine bio je u braku s glumicom i producenticom Michelle Grace s kojom je dobio kćer Karen. Liottina karijera je u posljednje vrijeme doživljavala velik preporod. Posljednji projekti uključivali su "The Many Saints of Newark", "Marriage Story" i "No Sudden Move".

Linker
07. travanj 2024 00:02