Unovčila svoj adut

Tijelo kao najveće blago: Heidi Klum posljednja je u nizu zvijezda koja je osigurala poseban dio svog tijela

Jednima su najvažniji zubi, drugima glasnice i noge, a Dolly Parton svoj je zaštitni znak, pozamašne grudi, zaštitila policom vrijednom 600.000 dolara: po 300.000 dolara za svaku.

Napokon je razriješen misterij osiguranih nogu njemačkog modela Heidi Klum (48) koji već neko vrijeme kopka javnost. Voditeljica modnog reality showa "Project Runway" nerado priča o posebnom tretmanu svog ponosa. Mnogi su je pitali da li je stvarno osigurala noge na 2 milijuna dolara i zašto samo noge kad je sva prekrasna, a njezini odgovori bili su nedovoljno precizni. Gostujući nedavno u televizijskoj emisiji Ellen DeGeneres (63) konačno je razriješila i tu dvojbu, zahvaljujući dosjetljivoj voditeljici, piše Vanity Fair. Zamolila je manekenku da zaigraju popularnu rubriku brzopoteznih pitalica i odgovora "Blanking" - Ellen kaže rečenicu, a Heidi je mora potvrditi ili zanijekati. Među tvrdnjama Ellen DeGeneres nadahnutim manekenkinim burnim privatnim životom, našla se i tvrdnja: "Noge su mi osigurane na 2 milijuna dolara, a postoji i drugi dio tijela koji je također trebao biti osiguran … ". Tada je voditeljica zastala i upitno pogledala svoju gošću. Prva njemačka manekenka koja je postala anđelica "Victoria's Secret", bila je stjerana u kut. Morala je priznati.

Skupi ožiljak

- Da, to je točno. Premda su, zapravo, kad me već pitate, trebale biti osigurane moje grudi. Nije to bila moja ideja nego zahtjev klijenta s kojim sam surađivala u reklamnoj kampanji. Tada sam doznala da mi noge ne vrijede podjednako - rekla je.

U prijašnjem razgovoru za magazin People, Klum je kazala da joj desna vrijedi 1,2 milijuna dolara dok je londonska osiguravateljska tvrtka Lloyd's (gdje ima policu) procijenila vrijednost njezine lijeve noge na "samo" milijun dolara. Stvar je u tome da se manekenka u djetinjstvu porezala na razbijenu čašu pa na lijevoj nozi ima malen ožiljak.

image

Heidi Klum

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Brzi bljesak: Petero estetskih kirurga predlaže tretmane i zahvate uz koje ćete zablistati u kratko vrijeme

Dakako, manekenka nije jedina slavna osoba s osiguranim dijelovima tijela. Zvijezda serije "Ružna Betty" kojoj je aparatić za zube, uz naočale debelih stakala, bio zaštitni znak, America Ferrera (37), osigurala svoj osmijeh na 10 milijuna dolara! Ne baš reprezentativan izgled u seriji doveo ju je do unosnog reklamnog ugovora za zubnu pastu "Aquafresh", piše People. Predstavnici brenda zatražili su od nje da osigura zube na taj iznos: "Vrlo je laskavo imati osmijeh vrijedan milijune. Nikad nisam mislila da ću i to dočekati", izjavila je.

image

America Ferrera

JAY L CLENDENIN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pozamašne grudi

U sličnoj situaciji bila je i Jamie Lee Curtis (63): zbog suradnje s brendom najlonki L'eggs osigurala je noge na milijun dolara, piše Newsweek. Točnije, učinili su to predstavnici brenda, a glumica se zbog stavki u unosnom ugovoru nije bunila. Jedna od najbritkijih zvijezda američke zabavljačke industrije, Dolly Parton (76) proslavila se konstatacijom kako je potrošila "mnogo novca da bi izgledala ovako jeftino". Pritom su joj glavni adut bile pozamašne grudi pa ih je osigurala na 600.000 dolara, po 300.000 za svaku, piše Time.

image

Jamie Lee Curtis

COLUMBIA/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Posao s osiguravateljskom tvrtkom sklopila je i modna dizajnerica te pop diva Rihanna (33): njezine noge vrijede milijun dolara. Učinila je to, navodno, samoinicijativno nakon što 2007. dobila godišnju nagradu Venus Breeze "Celebrity Legs of a Goddess" za najbolje noge u Americi.

Čitajte i: Dobar rez zlata vrijedi: Vodeći hrvatski estetičari otkrivaju najbolje zahvate i zašto je nužno odabrati stručnjake

Dodjelu priznanja, dakako, sponzorira tvrtka Gillette, proizvođač spomenutih ženskih britvica. Istu nagradu dodijelili su, godinu ranije, pjevačici Mariah Carey (52) koja je vrijednost svojeg tijela procijenila kudikamo skuplje. Njezine glasnice i noge sveukupno vrijede toliko da se ostali mogu sakriti... Riječ je o vrtoglavih 70 milijuna dolara: 35 milijuna vrijede njezine noge i isto toliko glasnice, otkrio je TMZ. Naime, glas joj ima rekordan raspon od pet oktava, a čini se da ga prati i reprezentativan stas, odnosno noge.

image

Mariah Carey

IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

Odlučno ne

Glasnice je, navodno, osigurao i Bruce Springsteen (72) čiji glas, koji godinama draška žensku maštu, vrijedi relativno skromnih 6 milijuna dolara, piše Time. On to zasad nije potvrdio.

image

Jennifer Lopez

MICHELE EVE SANDBERG/SHUTTERSTOCK

Zvijezdama je na usluzi ista osiguravateljska kuća, londonski Lloyd's. Pridobili su mnoge, no odupire im se, prema vlastiti riječima, Jennifer Lopez (52). Njezin odgovor na upit da li je osigurala svoju legendarnu guzu na 27 milijuna dolara i dalje je odlučno: "Ne", piše portal cheatsheet.com. Obožavatelji (muškarci) vjeruju da je ako jest, to je skroman iznos za savršeno isklesanu ljepotu kojom i u zrelim godinama mami uzdahe.

Linker
20. travanj 2024 08:59